NAUČI PSA TRIKOVIMA

Pet stotina knjiga do Francuske

06.05.2010 u 18:30

Bionic
Reading

Proda li 500 primjeraka knjige 'Nauči psa trikovima', mlada autorica Danijela Stanojević Majerić imat će priliku otputovati u Francusku, u umjetnički centar CAMAC, na period od četiri mjeseca

Prvijenac 'Nauči psa trikovima' mlade autorice Danijele Stanojević Majerić je zbirka priča, izdana 2009. godine. Suprotno njenu nazivu nema nikakve veze sa psima, u prvom je planu kritika blagodati suvremenog društva, medijskih fenomena, patrijarhata, društvenih normi i uštogljenih nepisanih svakodnevnih pravila.

Autorica je pronašla inspiraciju u radu za redakcije nekoliko kulturnih emisija HRT-a, a okušala se i na komercijalnim projektima poput 'Big Brothera'.

Zbirka 'Nauči psa trikovima' u Francuskoj je prepoznata kao knjiga koja nosi nov pogled na suvremeno društvo te je UNESCO odlučio subvencionirati rad Danijele Stanojević Majerić na novoj knjizi 'Kako ubiti svekrvu?'.

Mladu književnicu tako će primiti u umjetnički centar CAMAC, Marnay sur Seine, na period do četiri mjeseca. No spomenuti projekt može uspjeti samo ako knjiga 'Nauči psa trikovima' bude prodana u 500 primjeraka.

Autorica će tako sakupiti novac za odlazak u Francusku. Knjiga se može kupiti po cijeni od 79 kuna putem interneta ili dolaskom u kino Grič, gdje će 12. svibnja s početkom u 20.30 sati za sve koji kupe djelo biti izvedena predstava 'Sarma' Maria Kovača, a očekuju ih i nastupi Dada Jihada i Nenada Borovića.

Svi koji podrže akciju u sljedećoj knjizi 'Kako ubiti svekrvu?' bit će navedeni u zahvali imenom i prezimenom.