KUNIĆ, TARITAŠ, HABUS I ROŽMAN

Paralelno otvorene četiri izložbe mladih umjetnika u HDLU

17.03.2017 u 11:19

Bionic
Reading

U Hrvatskom društvu likovnih umjetnika 16. ožujka otvorene su izložbe Radovana Kunića, Igora Taritaša, Maje Rožman i Ive Habus.

Kao dio programa Galerije Karas svoje su radove u Galeriji Prsten HDLU-a 16. ožujka javnosti predstavili četiri mlada hrvatska umjetnika. Igor Taritaš predstavlja se izložbom 'Iluzija realnog prostora', a njegove kompozicije u radovima stražuju mogućnosti slikarskog formata u otvorenom društvenom kontekstu.

  • +10
U HDLU otvorene izložbe Radovana Kunića, Igora Taritaša, Maje Rožman i Ive Habus Izvor: Cropix / Autor: Tomislav Krišto / CROPIX

Izložba 'A Canavas is Never Empty' Maje Rožman vezana je uz istraživanje medija grafike, kojim se Maja Rožman bavi poslijednjih godina u sklopu doktorskog rada pod nazivom “POMICANJE GRANICA: Pozicija grafike u suvremenoj umjetnosti”, realiziranog u okviru Poslijediplomskog doktorskog studija na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu.

Zagrebačka umjetnica Iva Habus izlaže radove čiji su motivi mnogostruko uvećani dijelovi avionskih motora, slikani prema predlošcima za koje je koristila vlastite autorske fotografije aviona snimljene u Tehničkom muzeju u Zagrebu. Detalje mašina svjesno uvećava kako bih istaknula njihovu snagu i moć, kao i svoje divljenje. Njezina izložba nosi naziv 'Machina'.

Riječki umjetnik Radovan Kunić izložbom 'Prikupljanje vremena' demonstrira svu drskost jednom mladog umjetnika.

'Daleko ispod, na toj zamišljenoj vertikali bezobrazluka, je unošenje ljubičaste boje. To je 'urbano' ljubičasta, vrlo agresivna i miriše na Inat. Možda i on negdje na obzoru budućnosti vidi svoju Veliku sliku 'Smeđa šuma na tmurni dan', koja će kroz Skoro Ništa reći Skoro Sve, o svemu o čemu bi ljudi mogli uopće poželjeti razmišljati', stoji u najavi izložbe.