HNK RIJEKA

Opera 'Pikova dama' najbolja je predstava sezone po ocjeni publike

04.10.2023 u 11:41

Bionic
Reading

'Pikova dama' P. I. Čajkovskog pod dirigentskim vodstvom Valentina Egela i u režiji Christiana Romanovskog i Dunje Vejzović proglašena je najboljom predstavom HNK Ivana pl. Zajc u Rijeci u prošloj sezoni 2022./2023., izvijestio je u utorak riječki HNK

Nagrada nosi ime "Đuro Rošić", po prvom intendantu riječkoga HNK. Kazalište nagrade za najbolja umjetnička ostvarenja sezone dodjeljuje temeljem glasova publike, a nagrade za najbolja ostvarenja u prošlogodišnjem opernom i koncertnom programu svečano su dodijeljene u ponedjeljak, nakon izvedbe opere "Anna Bolena".

"Pikova dama" dobila je i Nagradu "Boris Papandopulo" i za najbolju opernu predstavu prošle sezone.

  • +31
Fotografije s premijere opere 'Pikova dama' Izvor: Pixsell / Autor: Goran Kovacic/PIXSELL

Šef dirigent Riječkog simfonijskog orkestra Valentin Egel dobio je Nagradu "Lovro pl. Matačić" za najbolji koncert sezone, za simfonijski koncert "Papandopulo, Mozart, Brahms". Na tom koncertu su kao solisti nastupili pijanist Lovre Marušić i mezzosopranistica Emilia Rukavina.   

Za najbolje ostvarene uloge u opernom programu, prema odluci publike nagrađeni su Anamarija Knego za ulogu Elizabete de Valois u predstavi "Don Carlo" te Luka Ortar za ulogu Filipa II. u istoj opernoj predstavi.