O BUDUĆNOSTI FESTIVALA

Održana skupština Kluba mecena Varaždinskih baroknih večeri

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 17.09.2011 14:38
  • Objavljeno 17.09.2011 u 14:07
Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

U Klubu Europa Media varaždinskog HNK održana je godišnja skupština Kluba mecena Varaždinskih baroknih večeri, osnovanog prije punih 15 godina s namjerom da svojim aktivnostima pomaže u promociji Varaždinskih baroknih večeri i prikupljanju financijskih sredstava za održavanje koncerata i programa

Jedinstveni je to klub mecena u Hrvatskoj, na čijem je čelu, u sadašnjem mandatu, Željko Cecelja, koji je na početku skupštine podnio financijsko izvješće na temelju kojeg će i mecene dalje planirati svoje aktivnosti vezane uz festival. Uz redovite prinose po članu, mecene su sredstva prikupljali i kupnjom CD-a čiji su izdavači bili prije dvije godine, a ta će se dobra tradicija nastaviti i ove godine. Naime, u planu je izdavanje nosača zvuka s koncerta londonskog ansambla The King's Consort koji nastupa u varaždinskoj katedrali 2. listopada, a čiji su pokrovitelj upravo mecene.

Nakon koncerta, za članove Kluba mecena, prema riječima predsjednika Cecelje, nastavit će se upoznavanje i druženje s umjetnicima tog vrhunskog ansambla koji stiže u Varaždin pod umjetničkim vodstvom Roberta Kinga i programom Virtuozni barok. Program ovogodišnjeg festivala članovima Kluba mecena predstavio je ravnatelj VBV-a Davor Bobić, koji je naglasio da festival ide dalje unatoč otežanom poslovanju i prilikama u kojima živimo, no program neće gubiti na kvaliteti.

'Varaždinske barokne večeri kroče novim putem kako u domovini, tako i inozemstvu', naglasio je Bobić, ističući da veliki interes za festival ne pokazuju samo pojedinci - ljubitelji glazbe, već i organizirane grupe iz inozemstva.

Skupština je bila i prigoda za uključivanje novih članova u Klub mecena, a ove godine to su Jagoda Vajdić Sevšek i Biserka Čmrlec-Kišić, varaždinske javne bilježnice, odvjetnica Maja Špoljarić, Predrag Ciglar direktor Gradske tržnice, Mirko Jurić direktor Tiska Varaždin.

Mecenama je predstavljen i program putovanja u Bratislavu na koncert koji će biti održan u listopadu i na kojem će nastupiti Hrvatski barokni ansambl i Laura Vadjon, a i taj će koncert nesumnjivo, kao i prethodni koncerti u glavnom gradu Slovačke, koja je bila i prva zemlja partner Varaždinskih baroknih večeri, biti odlično posjećeni i prihvaćeni, jer prema riječima ravnatelja Bobića, njima redovito nazoči cijeli diplomatski zbor i brojni uvaženi gosti. Kako je u planu da iduće godine zemlja partner VBV-a bude Austrija, već se planira i susret predstavnika Kluba mecena i organizatora festivala s budućim austrijskim partnerima u Trakošćanu, čime će se mecene izravnije uključiti u aktivnosti vezane uz festival barokne glazbe u Hrvatskoj s tradicijom dužom od četiri desetljeća.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi