ROMAN OLJE SAVIČEVIĆ IVANČEVIĆ

Odnos prema ljubavi, nasuprot ravnodušnosti

29.12.2014 u 11:29

Bionic
Reading

Tko piše 'Pisma glasnim ljubavnicima' i zašto, doznajte u razgovoru s Oljom Savičević Ivančević i čitanju ulomka iz njezinog novog romana na Trećem programu Hrvatskog radija u ponedjeljak, 29. prosinca od 22 sata u emisiji 'Suvremena hrvatska proza'

'Pisma glasnim ljubavnicima' radni je naslov novog romana Olje Savičević Ivančević, koji planira dovršiti ovo ljeto.

'U tom prvom dijelu romana riječ je o čovjeku koji jednog vrelog ljetnog mjeseca u jednom splitskom neboderskom kvartu, potaknut ljubavnim zvukovima koji se ponavljaju iz noći u noć, piše pisma susjedima i ubacuje ih u sandučiće ne znajući tko su među njima glasni ljubavnici.

Roman postavlja pitanja o odnosu prema ljubavi nasuprot koje stoji ravnodušnost, ali i pitanje o smislu i besmislu umjetnosti danas. I ovaj moj roman kao i prethodni govori o ljubavi i smrti. Ali ovaj put više o ljubavi', kazala je autorica.

Prvi ulomak romana pročitat će glumica Ivana Roščić u emisiji urednice Irene Matijašević

'Suvremena hrvatska proza' na HR3 prezentira nove prozne radove najboljih imena suvremene hrvatske proze. Autorice i autori predstavljaju se intervjuom te nakon toga slijedi glumačka interpretacija teksta. Ovo je zadnja emisija u zimskom ciklusu te od travnja kreće novih šest izdanja.