ZAVIČAJNA KNJIŽEVNOST U KOPRIVNICI

Objavljeni finalisti za nagradu 'Fran Galović'

27.09.2012 u 12:30

Bionic
Reading

Galovićeva jesen će se ove godine održati od 19. do 27. rujna u Koprivnici, kako je najavljeno danas na press-konferenciji u tamošnjoj Gradskoj vijećnici. Objavljeni su i finalisti nagrade 'Fran Galović' za najbolje djelo zavičajne tematike, kojih je sveukupno sedam

Slavo Antin Bago ('Račvaste staze', roman), Božica Brkan ('Pevcov korak: Osebušek za EU', zbirka pjesama), Ana Đokić ('Gordana među vrbama', roman), Milan Frčko ('Pred špiglom', zbirka pjesama), Pajo Kanižaj ('Leptiri i pepelari', zbirka pjesama), Zvonimir Majdak ('Suton', zbirka pripovjedaka) i Zoran Pongrašić ('Čistači', roman) ovogodišnji su finalisti književne nagrade 'Fran Galović', kojom se nagrađuju djela zavičajne tematike.

Također su objavljena imena dobitnika nagrade 'Fran Galović' za kratku priču. Prvu nagradu dobio je Stjepo Martinović za priču 'Dodir obezličenih', druga nagrada pripala je Ivani Galić Šoštarić za priču 'Tko si ti', a treću nagradu dobio je Hrvoje Havaić za 'Kaleidoskop'.

Kada je pak riječ o gostima ovogodišnje Galovićeve jeseni, najavljeni su španjolski pjesnik Fernando Sabido Sanchez i bugarska pjesnikinja Elka Nyagolova te i predsjednik DHK Božidar Petrač i nagrađivani hrvatski pisac Ludvig Bauer. Organizatori ove manifestacije koja se održava devetnaesti put su Grad Koprivnica i Podravsko-prigorski ogranak Društva hrvatskih književnika.