Mozaik knjiga

Objavljen roman 'U bijegu' autorice Julie Clark

14.04.2023 u 12:59

Bionic
Reading

U hrvatskom prijevodu objavljen je roman 'U bijegu' Julie Clark, autorice koja je tim svojim prvijencem, stilom pisanja, inteligentnim likovima, napetom radnjom i razrađenom pričom postala omiljena autorica kriminalističkih romana milijuna čitatelja diljem svijeta

Roman, o čijem uspjehu svjedoče i renomirani USA Today i New York Times na čijim je popisima bio tjednima, donosi priču o dvjema očajnim ženama koje će učiniti sve kako bi pobjegle od svojih života i muškaraca koji ih kontroliraju, ističe se u objavi nakladnika Mozaik knjige.

Radnja puna preokreta prati Claire koja je na putu za Portoriko kako bi podržala svoja supruga, ambicioznog političara, u izbornoj kampanji, no zapravo samo želi pobjeći od njegovih nasilnih ispada i potpune kontrole koju ima nad njom.

Nakon što u kafiću zračne luke upozna ženu koja misli da ju traži policija jer je pomogla umrijeti teško bolesnom mužu, s njom zamjenjuje propusnice za ukrcaj i dobiva priliku za novi život. Nakon slijetanja u Kaliforniju, Claire dozna da se zrakoplov za Portoriko srušio, a u Evinoj kući otkriva da joj je druga žena ispričala gomilu laži.

Roman je na hrvatski preveo Marin Popović.