zabavna knjiga

Novo u izdanju Planetopije: 'Umijeće odmaranja' - 10 načina za postizanje ravnoteže u užurbanom svijetu

29.07.2022 u 10:48

Bionic
Reading

Test odmora, globalno istraživanje provedeno na 18 000 ljudi iz 135 zemalja iznjedrilo je zanimljive, ali i važne rezultate o tome kako se odmaramo. Jedna od pokretačica tog istraživanja, psihologinja i nagrađivana autorica Claudia Hammond pomno je istražila 10 najpopularnijih načina odmaranja kako bi otkrila da li ih i kako znanost podupire

U ovoj istodobno poučnoj i zabavnoj knjizi ona donosi znanost koja stoji iza naših odabira nudeći nam pritom uvide i znanje kako bismo i sami mogli pronaći svoj najbolji recept za odmor i unijeli u svoj život toliko nužnu ravnotežu, stoji u najavi.

Imajući na umu da je čitanje u ovom istraživanju završilo na prvom mjestu, kao aktivnost koja nas najviše odmara, već ćete samim čitanjem ove knjige unijeti više odmora u svoj život!

'Nadam se da ću vas potaknuti da ponovno razmislite o odmoru i njegovu mjestu u vašem životu. Voljela bih da svaki pojedini čitatelj, kad pročita knjigu dobije recept ili počne razmišljati na nov način o tome kako najbolje iskoristiti svoje vrijeme.'

Claudia Hammond je nagrađivana autorica i predavačica te je gostujuća profesorica na University of Sussex, a u Velikoj Britaniji najpoznatija je kao voditeljica raznih radio i TV-emisija i podcasta u kojima se, kao i u svojim predavanjima i knjigama, bavi načinima na koje nam znanstvena istraživanja i otkrića s područja psihologije i medicine mogu unaprijediti svakodnevni život. Za BBC vodi nekoliko emisija o mentalnom zdravlju, drži predavanja o psihologiji diljem svijeta i često vodi javna događanja s temama iz psihologije, medicine i znanosti. Dobitnica je mnogih nagrada, između ostalog i Predsjedničke medalje za doprinos razumijevanja psihologije u društvu. Autorica je knjiga Mind Over Money, Time Warped (za koju je dobila nagradu Britanskog društva psihologa za najbolju knjigu u kategoriji popularne znanosti) i Emotional Rollercoaster.