POČETKOM STUDENOG

Nova sezona osječkog HNK donosi 12 premijera, prva je opereta 'Kneginja čardaša'

13.09.2019 u 13:27

Bionic
Reading

Hrvatsko narodno kazalište u Osijeku izvest će u 113. sezoni dvanaest premijera, od kojih je prva na programu opereta 'Kneginja čardaša' 8. studenoga, najavila je u petak na konferenciji za novinare intendantica Dražena Vrselja.

U dramskom programu premijerno će biti izvedeno pet predstava: tragedija Friedricha Schilera 'Marija Stuart', Molièreova komedija 'Škola za žene', pučki igrokaz 'Trenk iliti divji baron' autora Borisa Senkera, Tahira Mujičića i Nina Škrabe, komedija Davora Špišića 'Žene u crvenom' i drama Augusta Strindberga 'Gospođica Julija'.

'Kad je riječ o glazbenim premijerama, bit će izvedena opereta 'Kneginja čardaša' Emmericha Kálmána i opera 'Samson i Dalila' Camillea Saint-Saënsa', rekla je Vrselja dodavši kako će premijerno biti izvedeno i pet koncerata – Božićni, Novogodišnji, Simfo-rock i Uskrsni koncert te koncert pod nazivom Lipanjska operna noć.

Osim premijera, najavila je, u repriznom dramskom i glazbenom programu posjetitelji osječkog HNK-a moći će vidjeti 19 predstava, među ostalima dramu 'Emet', tragediju 'Othello', satiričnu komediju 'Sumnjivo lice', operu 'Trubadur', glazbenu dramu 'Tosca', balet 'Orašar' i operu 'Carmen'.

Prva premijera u kazališnoj sezoni 2019./2020. bit će opereta 'Kneginja čardaša' Emmericha Kálmána, a na rasporedu je 8. studenoga.