MYSPACE KAO BONUS

Nova biblija strastvenih igrača scrabblea

10.05.2011 u 13:58

Bionic
Reading

Riječ 'myspace' donijet će vam 98 bodova, možda i pobjedu u igri scrabble, a novost je da je odsada možete legalno koristiti jer je objavljena u novom izdanju službenog Scrabble rječnika izdavačke kuće Collins

Četiri godine od posljednjeg izdanja objavljen je novi službeni Collinsov Scrabble rječnik, a među 3000 novih pojmova uvrštena je i stranica Myspace. Među novim, dopuštenim izrazima našle su se kratica Wiki, kao dio internetskog slenga, te tik, gak i tina, engleski izrazi za lake droge.

Iz Collins Dictionariesa nazivaju novo izdanje najcjelovitijim popisom riječi za scrabble dosad. 'Ovi dodaci su mješavina žargona novih tehnologija, uličnog slenga i fraza koje dosad nisu bile uvrštene u rječnik te tako nisu bile legalne za korištenje', kazao je urednik izdanja Robert Groves.

Strastveni igrač scrabblea, okrunjen prvom nagradnom na svjetskom natjecanju u scrabbleu 1993, Mark Nyman, rekao je da je Collinsov rječnik poput Biblije za igrače te igre.

Collinsov rječnik engleskog jezika koriste uglavnom igrači u Velikoj Britaniji, dok u SAD-u i Kanadi koriste rječnik Webster's. Službeni popis riječi koje se smiju koristiti u scrabbleu veći je od 260.000 u engleskom jeziku.