U MEĐUVREMENU, U SVIJETU

Nina Obuljen Koržinek direktorica velikog svjetskog samita o kulturi

14.10.2016 u 14:40

Bionic
Reading

The International Federation of Arts Councils and Culture Agencies (IFACCA), tj. Međunarodna federacija umjetničkih instituta i kulturnih agencija od 18. do 21. listopada na Malti organizira sedmi Svjetski samit o kulturi i umjetnosti. Programska direktorica ovog svjetski važnog kulturnog skupa je dr. Nina Obuljen Koržinek, koja se proteklih dana u hrvatskim medijima spominje kao potencijalna ministrica kulture u vladi Andreja Plenkovića

Svrha Svjetskog samita o kulturi i umjetnosti je omogućiti različitim kulturno-umjetničkim organizacijama i institucijama sa svih strana svijeta, kao što su kulturni instituti i ministarstva, dijalog o ključnim temama koje se tiču javne podrške umjetnosti i kreativnosti. Samit se u organizaciji IFACCA-e održava svake dvije ili tri godine, a prvi održan je 2000. u Ottawi u Kanadi, dok je prethodni bio 2014. godine u Čileu.

Sedmi po redu Svjetski samit o kulturi i umjetnosti ovaj put održava se u Valetti na Malti od 18. do 21. listopada, s glavnom temom ‘Na raskrižju? Kulturno liderstvo u 21. stoljeću’, a programska direktorica ove konferencije je Nina Obuljen Koržinek.


Na Malti će se okupiti brojni kulturni radnici, umjetnici i aktivisti koji će u tri dana samita raspravljati o nizu aktualnih tema kulturne politike.

Govor otvorenja će održati poznata europarlamentarka Doris Pack, dok će otvaranje samita moderirati Nina Obuljen Koržinek.

Naravno, Svjetski samit o kulturi i umjetnosti je prilika za domaćina Maltu da gostima iz svijeta predstavi svoju kulturnu scenu, tako da je uz brojne diskusije i okrugle stolove predviđen bogat umjetnički program.