KONCERT U KINU ŠIŠKA

Neneh Cherry stiže u Ljubljanu 26. lipnja

31.01.2019 u 11:58

Bionic
Reading

Pet godina nakon što smo je vidjeli na FOR festivalu na Hvaru, Neneh Cherry vraća se u regiju promovirati svoj novi, sjajni i intimni album 'Broken Politics'. Nama najbliže nastupit će u ljubljanskom Kinu Šiška 26. veljače

Na novom albumu Cherry nastavlja suradnju s Kieranom Hebdenom, elektroničkim velikanom poznatijim pod umjetničkim imenom Four Tet, koja je započela na prethodnom albumu Blank Project (2014). Ovoga puta Neneh Cherry i njezin suprug i suradnik Cameron McVey otišli su u Woodstock, gdje Hebden posljednjih godina živi. Tamo je album nastao u obiteljskoj atmosferi, uz pomoć studijskog jazz pijanista Karla Bergera, koji je još šezdesetih svirao u bendu Nenehinog oca Dona Cherryja, a kao producent potpisan je i 3D iz Massive Attacka.

Neneh Cherry započela je svoju samostalnu glazbenu karijeru 1982. godine, a prije toga je pjevala u post-punk bendovima The Slits i Rip Rig and Panic. Debi album 'Raw Like Sushi', koji ju je proslavio, izašao je 1989. a s njega je stigao niz hitova poput 'Buffalo Stance'. Tijekom devedesetih iskoračila je i u mainstream s hitom '7 Seconds', duetom sa senegalskim pjevačem Youssou N'Dourom.

Neneh Cherry uživo na Øya Festivalu 2018. Izvor: Društvene mreže

Odrastajući u glazbenom okruženju i pod snažnim utjecajem glazbene otvorenosti i inovativnih pristupa svoga oca, u svojoj je karijeri napredovala kroz kreativni pristup i svijest o političkoj stvarnosti i društvenim problemima. U svoje još uvijek aktualno, originalno i nadahnjujuće glazbeno putovanje teži uključiti i nove generacije. Rasprodani koncerti širom svijeta dokazuju da je u izvrsnoj glazbenoj i koncertnoj formi, u što smo se uvjerili i 2014. kad je Neneh nastupila na FOR festivalu na Hvaru.

Cijena ulaznica u pretprodaji jest 18 eura, na dan koncerta stajat će 22, a ulaznice su dostupne i preko interneta putem servisa mojekarte.si.