PRIKAZAT ĆE SE I 'SRBENKA'

Nebojša Slijepčević gost programa 'Upoznaj autora' u Dokukinu KIC

13.12.2018 u 10:59

Bionic
Reading

Redatelj Nebojša Slijepčević 15. prosinca u Dokukinu KIC u Zagrebu gostuje u programu 'Upoznaj autora' u sklopu kojega će govoriti o tome kako bira teme za svoje filmove te što ga pokreće da upali kameru. Nakon razgovora prikazat će se njegov hvaljeni i nagrađivani dokumentarac 'Srbenka'

Slijepčević je na sebe prvi put skrenuo pažnju kao značajni dio kreativnog tima koji je stajao iza dokumentarnog serijala 'Direkt', emitiranog na HRT-u od 2002. do 2012. Radio je i kratke igrane pa i jedan animirani film, ali je najprepoznatljiviji kao autor dokumentaraca, najviše zbog velikog kino hita 'Gangster te voli', ali i njegovog posljednjeg filma 'Srbenka', koji je ove godine poharao svjetske festivale.

Foršpan za dokumentarac 'Srbenka' Izvor: Društvene mreže / Autor: YouTube

'Srbenka' je osvojila i nagradu Doc Alliance za najbolji dokumentarni film godine, što je najveće priznanje koje je dobio neki hrvatski dokumentarac od samostalnosti države naovamo, stoji u najavi razgovora koji će voditi filmski kritičar Mario Kozina. Počinje u 19 sati.

  • +3
Film 'Srbenka' redatelja Nebojše Slijepčevića dobitnik je Doc Alliance nagrade na Filmskom festivalu u Cannesu Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo fotografije

Nakon upoznavanja s autorom i njegovom filmografijom, publika će moći pogledati 'Srbenku'.

Cijena ulaznice je 20 kuna, a može se kupiti na ulazu u kino sat vremena prije njegovog početka, od 18 sati. Program 'Upoznaj autora' Dokukina KIC istražuje osobne i filmske priče istaknutih hrvatskih i regionalnih dokumentarista.