u režiji mirana kurspahića

Najavljene su nove izvedbe predstave 'Krizni stožer', dobitnice nagrade za najbolji kazališni komad u 2021. godini

18.02.2022 u 12:38

Bionic
Reading

Predstava će igrati 21. i 22. veljače u Pogonu Jedinstvo s početkom u 19:00 sati

Hvaljena predstava Kazališne družine Rebel 'Krizni stožer' u režiji Mirana Kurspahića, proglašena najboljim kazališnim komadom u 2021. godini (nagrada 'Ivo Hergešić' Hrvatskog društva kazališnih kritičara i teatrologa) vraća se na kazališne daske u novim terminima te su izvedbe najavljene za 21. i 22. veljače u Pogonu Jedinstvo s početkom u 19:00 sati.

O predstavi:

Krizni stožer prati komunikacijsku stručnjakinju Ines koja se u prvom valu epidemije odvaži na suživot s glumcem Lobelom s kojim je do tada tek ležerno izlazila. Kada se zbog posljedica potresa u njezin stan doseli još dvoje prijatelja, Jasmina i Tomislav, počinju se nazirati pukotine u vezama, karijerama i životima protagonista. Nedugo zatim grad pogodi još jedna, nevjerojatna katastrofa koja ih potpuno odsječe od vanjskog svijeta. Gubeći sve više dodir sa stvarnošću, likovi dopuštaju da na površinu izbiju najskriveniji dijelovi njihovih karaktera. Inspirirana stvarnim događajima 2020. godine, predstava Krizni stožer fikcionalni je odgovor na recentnu stvarnost koja se još uvijek čini pomalo nadrealnom.

Prizori iz predstave Izvor: Licencirane fotografije / Autor: n.n.

Igraju:

Dajana Čuljak / Csilla Barath Bastaić

Sven Jakir

Iskra Jirsak

Domagoj Janković

Predstava je nastala u režiji Mirana Kurspahića, uz dramaturgiju Rone Žulj. Za glazbu je bio zadužen Mark Mrakovčić, dok je o kostimografiji brinula Mirna Škrgatić. Svjetlo je oblikovao Alen Marin, a dizajn je rješenje Barbare Bjeliš iz Studija Kanu.

Produkcija se posebno zahvaljuje i Mojmiri Pastorčić za svu pomoć.

Produkcija: UOKD REBEL uz podršku POGONA – Zagrebačkog centra za nezavisnu kulturu i mlade u sklopu programa Pogonator 2021.

Program je ostvaren uz potpore Gradskog ureda za kulturu grada Zagreba i Ministarstva kulture Republike Hrvatske.