postsezona

Najavljena izložba grafika Josipe Krolo u baru Botaničar

24.03.2023 u 10:12

Bionic
Reading

Izložbu grafika 'Postsezona' autorice Josipe Krolo možete razgledati u periodu od 27. ožujka do 23. travnja u baru Botaničar. Otvorenje izložbe i druženje s autoricom održava se na istome mjestu u petak 31. ožujka u 20 sati

O izložbi:

Grafike su nastale prema istoimenoj seriji slika.

“Serija slika Postsezona bavi se gentrifikacijom Splita, posljedicom postkonfliktnih privatizacijskih zločina nakon raspada Jugoslavije te potpunim oslanjanjem na tercijarni sektor ekonomije-turizam. Split, 1979. Izgrađen je Koteks, Bazeni Poljud, stadion na Poljudu, probijen željeznički tunel od Kopilice do centra, dovršava se Split 3. Gradi se grad, planski, za građane. Split, 2019. Od apartmana nema stana. Osigurano je 70 tisuća novih ležajeva u privatnom smještaju, slavi se rast broja noćenja, dok ja u roditeljskom domu pišem ovaj koncept, opraštajući se od Splita. Do kada će građani vrijediti samo kao statisti u "Mediteranu kakav je nekad bio"? Hoće li turizam krenuti u održivom smjeru? Što će ostati zapisano u betonu? Na popisu stanovništva? I hoće li moje ime biti na njemu?”

Limitirana edicija je dostupna za kupnju.

  • +7
Postsezona Josipe Krolo Izvor: Licencirane fotografije / Autor: n.n.

O autorici:

Josipa Krolo (Split, 1992.) magistrirala je 2018. godine na Umjetničkoj akademiji Sveučilišta u Splitu. Izlagala je na više samostalnih i grupnih izložbi u Hrvatskoj i inozemstvu među kojima su: samostalna izložba Postsezona (Galerija PM, Kahan Art Space Budapest, Salon Galić), Erste fragmenti 18 (Lauba), 6. Bijenale slikarstva (Meštrovićev paviljon), Art Zagreb (Tehnički muzej Nikola Tesla), Adorn (1831 Gallery, Pariz), Bienale neodvisnih (Cankarjev dom, Ljubljana), 35. Salon mladih (Meštrovićev paviljon), The Graphic Art Biennial of Szeklerland (Rumunjska), Bridges: Nova slika (Lauba), Family of No Man, (Arles, Francuska). Sudjelovala je na VR Incubator rezidenciji u Podstrani 2018. godine, na rezidenciji De/konstrukcija slike u Leipzigu 2019. godine te Cite des arts rezidenciji u Parizu 2021. godine. Članica HDLU, HULU i HZSU. Dobitnica ArtConnect Magazine Unseen nagrade. Njeni radovi nalaze se u zbirkama Erste banke i Eva Kahan fondacije.

josipakrolo.com