24. - 30. srpnja

Najavljen drugi Mudri Brk Festival, trajat će tjedan dana

16.03.2023 u 09:29

Bionic
Reading

Ljeto 2023. svakim je danom sve bliže, a organizatori festivala Mudri Brk pobrinuli su se i da ga s nestrpljenjem očekujete. Nakon sjajnog prvog izdanja prošle godine, najavljeno je i drugo festivalsko ljeto, no s nekoliko promjena

Umjesto dva dana, festival će trajati tjedan dana, od 24. do 30. srpnja ove godine.

Osim središnjeg glazbenog programa 28. i 29. srpnja u Ljetnom kinu Jelsa, na festivalu Mudri Brk održat će se posebne kino projekcije, radionice za djecu, after-beach tulumi, književne večeri, kvizovi te gostovanja inozemnih umjetnika na nekoliko lokacija u Jelsi. Kako je bilo prošle godine te zašto trebate doći na drugi festival Mudi Brk pogledajte u videu kojeg potpisuju Siniša Josip Starčević i Krešimir Čižmek.

Izvor: Društvene mreže

Prošlogodišnji DJ-evi koji su otvorili festival su najmlađi DJ-evi festivala DJ Svemir (8) i DJ Čemer (17). S obzirom da su oduševili u prvoj godini, zaslužili su status residenta svake godine. No uskoro će im se pridružiti brojna glazbena imena koja sviraju masu dobru muziku.

Od ove godine, Mudri Brk Festival je ponosni dio Europske festivalske asocijacije (EFFE label) te korisnik Fonda europskih festivala za perspektivne umjetnike. U suradnji s Međunarodnim književnim festivalom u Dublinu, na otok Hvar ove godine stiže irska umjetnica, a sve detalje organizatori će objaviti u narednim tjednima.

U prodaju su puštene i dvodnevne festivalske ulaznice nazvane "Infišani" po promotivnoj cijeni od 10 eura, a možete ih nabaviti u sustavu Core-event. Prvi headlineri će biti najavljeni nakon 14. travnja, do kada traje pretprodaja "Infišani" festivalskih ulaznica.

Organizatori su Mudri Brk i Udruga za promicanje kulture "Jelsa", glavni pokrovitelji su TZO Jelsa i Općina Jelsa, a financijski podupire Ministarstvo kulture i medija RH te HDS Zamp.