GUŽVE U KRAPINI

Muzej neandertalaca obišle 84 tisuće posjetitelja

25.10.2010 u 07:18

Bionic
Reading

Otkad je otvoren krajem veljače ove godine, Muzej krapinskih neandertalaca na brdu Hušnjakovu u Krapini posjetilo je 84 tisuće ljudi

Smješten u Krapini, Muzej krapinskih neandertalaca pokazao se idealnim predahom za turiste koji preko Macelja dolaze u Hrvatsku. Prema podacima koje je objavio portal zagorje.com, muzej je posjetilo 84 tisuće ljudi, a rekordan broj posjeta zabilježen je u lipnju, njih 20 tisuća. Dobroj posjećenosti muzeja svakako je pridonijelo i dijeljenje reklamnih letaka na graničnom prijelazu Macelj, kao i diljem Krapinsko-zagorske županije.

Podsjetimo, moderna arhitektura i multimedijalna prezentacija sadržaja na lokalitetu Hušnjakovo zamjenjuju stari Muzej evolucije, a prema autorskoj koncepciji Jakova Radovčića, koautora i starog postava te arhitekta Željka Kovačića.

Izložbeni prostor muzeja nalazi se između dvaju brdašaca - Hušnjakova i Josipovca kod Krapine, a ima 1.200 metara četvornih i podijeljen je na dvije etaže. Krapinski neandertalac predstavljen je u poluspilji hiperrealističnim skulpturama francuske kiparice Elisabeth Daynes. Muzej donosi i priču o postanku svijeta, povijesti zemlje i prvim organizmima, a svaki posjetitelj može vidjeti razvoj života od prvih hominida, do krapinskog neandertalca. Obrađen je i postanak svijeta, povijest zemlje, prvi organizmi itd.