'fb misao na dan'

MSU pokreće online projekt u kojemu će domaći umjetnici otkrivati kako se nose s koronavirusom i izolacijom

15.04.2020 u 13:35

Bionic
Reading

Zagrebački Muzej suvremene umjetnosti pokrenuo je online projekt 'FB for your thoughts / FB misao na dan' u sklopu kojega će umjetnici govoriti o tome kako se nose s aktualnom situacijom kojom su, zbog specifičnosti svog posla, osobito pogođeni.

'U ovim izazovnim vremenima koja nepovratno mijenjaju naš svijet i sve ono što smo uzimali zdravo za gotovo, samo zajedničkim snagama, međusobnim razumijevanjem i podrškom možemo pronaći način kako da prebrodimo krizu čije će posljedice ostaviti traga na svima nama', kažu iz MSU-a.

Kažu da su, s obzirom na to da je Muzej već tjednima zatvoren 'kao prostor u kojem mogu podijeliti svoja razmišljanja ili svoju tišinu', odabrali Facebook putem kojega se većina informira i koristi ju za razmjenu misli, komentara i ideja.

'Iznimno nam je drago da se većina umjetnica i umjetnika kojima smo se za sada obratili odazvala i pristala sudjelovati, a cilj je uključiti i objediniti što više osoba u ovom projektu stvarajući novi način komuniciranja i povezivanja u vremenima kada smo prisilno razdvojeni', dodaju.

Umjetnici će govoriti o tome kako izgleda njihova svakodnevnica, o čemu razmišljaju i na koje se sve načine nose s ovom trenutnom situacijom, kako podnose izolaciju, neizvjesnost, koje su njihove brige, strepnje, radosti, što ih tješi, ali i inspirira da nastave stvarati.