NIJE INSTALACIJA NEGO NEPLAĆANJE RAČUNA

MSU-om će zavladati - mrak?!

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 09.02.2010 10:57
  • Objavljeno 09.02.2010 u 10:10
Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Iako je otvoren prije nepuna tri mjeseca, problemi za Muzej suvremene umjetnosti u Zagrebu već su počeli te mu prijeti isključenje struje zbog nepodmirenih troškova

'Imat ćemo sastanak u gradskom Uredu za kulturu, obrazovanje i sport s obzirom na to da novac koji smo dobili za materijalne troškove ne pokriva u dovoljnoj mjeri realne troškove funkcioniranja muzeja. Ako se ne uspijemo dogovoriti s njima, imat ćemo ozbiljnih problema s radom, ali uvjerena sam da će u Gradu pokazati razumijevanje za naše probleme te da će, kao i uvijek do sada, naći rješenje. Ne bi iz toga trebalo praviti problem', kazala je ravnateljica MSU-a Snježana Pintarić za Novi list.

Voditeljica za odnose s javnošću MSU-a Jadranka Pintarić za tportal je kazala da do razrješenja situacije i pregovora s čelnicima Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport nema komentara na nastalu situaciju.

Do problema s naplatom energetskih troškova došlo je zbog manjkavog izračuna financija potrebnih za funkcioniranje muzeja iz kojeg je administracija Grada Zagreba, osnivača i glavnog financijera, izostavila stavku energije. Prema njihovu službenom objašnjenju, iznose je bilo teško unaprijed predvidjeti s obzirom na to da je zgrada nova i vrlo specifična. Ipak, alternativno je tumačenje da je takav nemali previd samo pokušaj gradske administracije da prikrije prave troškove muzeja. I bez navedenih troškova za funkcioniranje MSU-a potrebno je osam do devet milijuna kuna godišnje, koji pritišću gradski proračun.

S obzirom na veličinu prostora od 14,5 tisuća četvornih metara te projekcije kojima je 24 sata dnevno prekriveno čitavo pročelje zgrade, troškovi funkcioniranja iznose oko 900 tisuća kuna mjesečno.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi