u KD Vatroslava Lisinskog

'Glazba potlačenih' pod ravnanjem maestra Richarda Rosenberga 19. studenoga u Lisinskom

01.11.2022 u 16:06

Bionic
Reading

Koncert Glazba potlačenih (The Music of The Oppressed) koji uključuje skladbe pripadnika društveno marginalizirah zajednica održat će se 19. studenog u KD Vatroslava Lisinskog s početkom u 19.30 sati pod ravnanjem maestra Richarda Rosenberga i u izvedbi Simfonijskog orkestra, Zbora i solista Muzičke akademije u Zagrebu

Riječ je o događaju u organizaciji Muzičke akademije, a u skladu sa sve glasnijim zahtjevima raznih etničkih i rodnih zajednica koje teže jednakopravnom društveno statusu i afirmaciji specifičnosti vlastite kulture koji će se realizirati uz potporu Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država te u suradnji s maestrom Richardom Rosenbergom, jednim od najboljih poznavatelja interpreta povijesti američke klasične glazbe te jednim od najintrigantnijih američkih dirigenata današnjice. Rosenberg je učenik i suradnik svjetski poznatih dirigenata kao što su Bernstein, Sawalisch, Solti ili Harnoncourt, ujedno i strastveni tragač za zaboravljenim remek-djelima američke klasične glazbe.

Koncert će biti izveden i 21. studenog 2022. u KD Blagoje Bersa na Muzičkoj akademiji s početkom u 19 sati, a tom će izvedbom dirigirati studenti dirigiranja Nika Kožar, Pavao Mašić, Mateo Narančić, Ivan Šćepanović.

Danas, 17. studenoga u 18.30 sati u zbornici Muzičke akademije održat će se Okrugli stol na kojem će sudjelovati dirigent Richard Rosenberg, skladatelj i dirigent Mladen Tarbuk i muzikolog Dalibor Davidović. Spomenuti događaj pokušaj je otvaranja prostora za razgovor o brojnim pitanjima koje koncertni program takvog naslova neminovno otvara.