KONCERT U ŠIŠKI

Mladi kralj američkog indie rocka Kevin Morby stiže u Ljubljanu

20.06.2023 u 14:42

Bionic
Reading

Kevin Morby, jedan od ključnih autora mlađe generacije američkog indie rocka, čiji koncert u Zagrebu zakazan za srpanj 2022. je, na žalost, otkazan, 27. lipnja nastupit će u ljubljanskom Kinu Šiška

Kevin Morby je cijenjen autor moderne americane koji u Ljubljanu stiže na lovorikama sedmog studijskog albuma This is a Photograph. Rođen u Texasu, napustio je školu kao tinejdžer i preselio se u Brooklyn, impresioniran filmskom produkcijom New Yorka. Ondje je radio povremene poslove i pokušao se afirmirati kao glazbenik.

Nakon uzleta s bendovima Woods i The Babies, Morby je prije deset godina krenuo samostalno i albumima Harlem River i Still Life krenuo u visine modernog američkog indie rock kantautorstva. Napokon se uspio probiti s odličnom Singing Saw, gdje je svoje iskustvo, karakteristično umoran, mudar glas i glazbeno znanje spojio u jednu od najboljih ploča 2016. godine po izboru medija kao što su Pitchfork i Mojo.

Uslijedili su dobro prihvaćeni albumi City Music, Sundowner i Oh My God, suradnje s partnericom Katie Crutchfield (Waxahatchee) i svjetske turneje na kojima je Morby potvrdio reputaciju jednog od najprodornijih glazbenika današnjice.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Kevin Morby

Prošle je godine, pod utjecajem očeve bolesti, pandemijske situacije i Morbyjeva povlačenja u slavni Memphis, izdao svoj sedmi album This Is a Photograph, za uglednu modernu etiketu Dead Oceans, na kojoj su i Phoebe Bridgers, Bright Eyes i Mitski.

Ispred Morbyja nastupit će svestrana glazbenica i skladateljica iz Chicaga, Macie Stewart, koja je surađivala s umjetnicima visokog profila kao što su SZA, Iron & Wine, Japanese Breakfast, Chance the Rapper i Makaya McCraven, a također je aktivna u slobodnoj improvizaciji. Njezin debitantski album, Mouth Full of Glass, istražuje teme usamljenosti i samootkrivanja s raskošnim aranžmanima koji obuhvaćaju njezine unutarnje meditacije, prosuđivanje njezinih odnosa i pronalaženje utjehe i snage u samoći.

Ulaznice su u prodaji putem prodajne mreže Eventim po cijeni od 23,5 eura.