NOVO IZ KOMEDIJE

Mjuzikl 'Byron', romantična priča o nemirnoj Veneciji 19. stoljeća

  • Autor: Hina/V.I.
  • Zadnja izmjena 01.02.2017 11:34
  • Objavljeno 01.02.2017 u 11:34
Miro Gavran, Vlado Štefančić, Darko Domitrović i Ivana Čoh Šverko

Miro Gavran, Vlado Štefančić, Darko Domitrović i Ivana Čoh Šverko

Izvor: Facebook / Autor: Foto Novković

Zagrebačko kazalište Komedija kao svoj najnoviji naslov najavljuje mjuzikl 'Byron', emotivnu ljubavnu priču koja se odvija na pozadini snažnih društvenih i političkih previranja u Veneciji 1820., koju prema glazbenom predlošku Darka Domitrovića i libretu Mire Gavrana premijerno u petak 24. veljače postavlja Ivana Čoh Šverko

Kako se ističe u najavi, najnovija Komedijina produkcija dinamična je priča puna neočekivanih obrata u čijem su središtu dvije sestre zaljubljene u istog muškarca, engleskog romantika, pjesnika Lorda Georga Gordona Byrona.

Maria i Brigitte su Austrijanke, a njihov otac general poslan kao vojni zapovjednik u Veneciju, koja je nakon napoleonskih ratova pripala austrijskoj kruni. Venecijanci se bune protiv nametnutoga gospodara, a njihovu pobunu podupire i sam Byron.

'U vremenu nesklonom emocijama, naši će junaci doživjeti najsnažniju uzvišenu ljubav koja će ih povesti u dramatične i u komične situacije. Univerzalna priča u romantičnoj, putenoj Veneciji 19. stoljeća, u kojoj se zrcali Europa s junacima koji dolaze iz različitih naroda, zagrljena snažnom i plemenitom glazbom, majstorskom režijom i raskošnom orkestracijom, povest će nas prema nezaboravnoj kazališnoj čaroliji', dodaje se u najavi.

Byrona u alterancijama utjelovljuju Đani Stipaničev i Dražen Bratulić, Generala Adalbert Turner i Ervin Baučić; kao njegova starija, udana kći Brigitte nastupaju Sandra Bagarić i Vlatka Burić Dujmović, dok mlađu, neudanu sestru Marie utjelovljuju Renata Sabljak i Danijela Pintarić.

Pozornicom Komedije, zapleteni u neočekivane ljubavne i životne zamke, prodefilirat još Nina Kaić Madić/Biba Novak/Mateja Majerle kao Gita (Leonessa da Venezia), zavodnica iz Venecije; Dražen Čuček/Ronald Žlabur kao Byronov batler Fletcher, te Mila Elegović/Jasna Bilušić kao Lucretia, vlasnica hotela 'Amor'. Aleta Arbanas/Biba Novak bit će u ulozi konobarice Monike; Nedim Prohić je Giulio, ravnatelj talijanske policije; Ivan Magud i Adnan Prohić glume policajce, Dragan Peka, Boris Barberić i Matija Škvorc pripadnike talijanskih Carbonara, Nedim Prohić je svećenik u armenskom samostanu a gondolijeri su Dario Došlić, Dragan Peka, Boris Barberić i Matija Škvorc.

Dramatizaciju i adaptaciju teksta potpisuje Vlado Štefančić, a aranžer je Ante Gelo.

Scenografiju osmišljava Stefano Katunar, kostime Elvira Ulip i Iva Šimunović, a koreografiju Bojan Valentić. Oblikovatelj svjetla je Aleksandar Mondecar.

U predstavi nastupaju orkestar, zbor i balet kazališta Komedije a dirigent je Dinko Appelt.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi