od 28. do 30. rujna

Ministrica Obuljen Koržinek na MONDIACULT-u u Meksiku

26.09.2022 u 19:25

Bionic
Reading

Ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek predvodit će hrvatsko izaslanstvo na Svjetskoj konferenciji UNESCO-a o kulturnim politikama i održivom razvoju – MONDIACULT 2022. u Meksiku od 28. do 30. rujna, koju organiziraju UNESCO i meksička Vlada

Ministrica Obuljen Koržinek sudjelovat će u sklopu konferencije na tematskom zasjedanju "Obnovljene i ojačane kulturne politike", koje će se baviti strukturalnim pitanjima vezanim uz prilagodbu i provođenje kulturnih politika pred suvremenim izazovima, priopćilo je u ponedjeljak Ministarstvo kulture i medija (MKM).

Države članice UNESCO-a su tijekom održavanja regionalnih konzultacija istaknule da bi rezultati ove konferencije trebali osnažiti UNESCO-ov budući rad glede provedbe njegovih kulturnih konvencija i programa.

Republika Hrvatska bila je domaćin Regionalnih konzultacija za Europu i Sjevernu Ameriku za pripremu Svjetske konferencije UNESCO-a o kulturnim politikama i održivom razvoju – MONDIACULT 2022., prvih od ukupno pet održanih regionalnih konzultacija, kojima je predsjedala ministrica Obuljen Koržinek u prosincu 2021. godine.

MONDIACULT 2022. se održava četrdeset godina nakon Prve konferencije o kulturi i razvoju MONDIACULT 1982. godine, koja je značila prekretnicu u oblikovanju globalne rasprave o kulturnim politikama.

Cilj ovogodišnje konferencije je jačanje kreativnog i kulturnog sektora u svijetu koji je teško pogođen pandemijom covid-19.