UMJETNIČKO-EDUKATIVNI PROGRAM

Ministarstvo kulture u rujnu nastavlja program 'Ruksak (pun) kulture'

  • Autor: N.B./Hina
  • Zadnja izmjena 03.06.2020 13:52
  • Objavljeno 03.06.2020 u 13:53
tportal

Izvor: Pixsell / Autor: Davor Puklavec/PIXSELL

Početkom nove školske godine u rujnu Ministarstvo kulture nastavlja s umjetničko-edukativnim programom 'Ruksak (pun) kulture' u kojem je do sada sudjelovalo više od 34 400 djece i mladih

S obzirom na novonastalu situaciju oko epidemije COVID-19, realizacija programa Ruksak (pun) kulture planirana je u dogovoru škola i izvoditelja programa', priopćeno je u srijedu iz Ministarstva kulture, koje je na svojim web stranicama objavilo popis dječjih vrtića, škola i centara za odgoj i obrazovanje gdje će se u prvom polugodištu odvijati program.

U provedbi programa u prošloj godini sudjelovalo 178 odgojno-obrazovnih ustanova, 49 dječjih vrtića, 91 osnovna škola, 30 srednjih škola i 8 centara za odgoj i obrazovanje.

Također, u suradnji s Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova Europske unije realiziran je 'otočki' dio projekta, s programima na 21 otoku, u 5 dječjih vrtića, 26 osnovnih škola i 4 srednje škole.

Realiziran je i eksperimentalni program 'Ruksak (pun) kulture – umjetnost i kultura' u vrtiću i školi u Subotici za djecu Hrvate izvan Republike Hrvatske. U 8 umjetničko-edukativnih programa sudjelovalo je oko 400 djece i mladih u odgojno-obrazovnim ustanovama u Subotici.

Prošle godine održana su i dva cjelogodišnja Ruksaka: 'Vježbenica za pokret i ples u praksi', Plesnog centra Tala i 'Sedmi kontinent – filmska destinacija za djecu' Udruge Djeca susreću umjetnost, podsjećaju iz Ministarstva.

Programi su se održali u Dječjem vrtiću Bambi u Sunji i u Osnovnoj školi Budaševo – Topolovac – Gušće, u Budaševu. Obje odgojno-obrazovne ustanove nalaze se u području od posebne državne skrbi.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!