obogatila je publiku

Madsen & Mašković istražuju snagu riječi i geste u Paralelnim kampanjama

22.10.2023 u 09:37

Bionic
Reading

Jučer na premijeri predstave 'Paralelne kampanje' izvedba umjetničkog para Madsen & Mašković obogatila je publiku sadržajima prema predlošku austrijskog pisca Roberta Musila

Zanimljivo je bilo gledati nastup Frane Maškovića koji je bio ekspresivan i moćan, a opet bez straha glumac se upustio u istraživanje drugih izvedbenih formi poput plesa. Koreografija i vizija Alexandre Madsen bile su snažne, jasne i fokusirane, stoji u priopćenju.

Umjetnički dvojac Madsen & Mašković očarao je publiku svojim inovativnim i suradničkim nastupom, spajajući različite oblike izražavanja i stvarajući jedinstvenu atmosferu inspiriranu Musilom.

Alexandra Madsen je hrvatska koreografkinja i plesačica iz Zagreba. Diplomirala je na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu, a od 2004. djeluje kao samostalna umjetnica. Zanimaju je interdisciplinarni pristupi plesu i performansu, spajajući pokret, tekst, zvuk i vizualne elemente.

Večeras 22. listopada je druga izvedba predstave.

Premijera PARALELNIH KAMPANJA održana je u TALA PLE(j)Su, Radnička 27 u Zagrebu. TALA PLE(j)Su je multifunkcionalni prostor u kojem se održavaju razna umjetnička događanja i aktivnosti poput radionica, festivala, rezidencija i performans