2. veljače

'Ljubavna pisma' Kazališta Planet Art premijerno u KNAP-u

27.01.2023 u 11:38

Bionic
Reading

Kazalište Planet Art kao novu premijeru najavljuje, u četvrtak 2. veljače u Kazalištu KNAP, predstavu 'Ljubavna pisma', koju po jednoj od najizvođenijih kazališnih ljubavnih priča na svijetu redateljski supotpisuju Slavica Knežević i Marko Torjanac

Tekst američkog dramatičara Alberta Ramsdella Gurneya "Ljubavna pisma" nominiran je za Pulitzerovu nagradu za dramu, a tekst je 1988. godine praizveden na Broadwayu. U njegovoj izvedbi okušala su se velika glumačka imena poput Kathleen Turner, Williama Hurta, Mela Gibsona, Gerarda Depardieua, Anouk Aimee, Sissy Spacek, Sigourney Weaver te Elizabeth Taylor, koja se ulogom u "Ljubavnim pismima" 2007. vratila na kazališnu pozornicu.

Andrew i Melissa prijatelji su iz djetinjstva čije dopisivanje počinje slanjem poruka za vrijeme sata u osnovnoj školi i nastavlja se cjeloživotnim razmjenjivanjem pisama u pokušajima da realiziraju svoju vezu kojoj su prepreka objektivne okolnosti, ali i oni sami. Dok njihovi životi idu različitim smjerovima, kroz pisma progovaraju o svojim nadama, željama, snovima, pobjedama i porazima.

U međuvremenu Andrew postaje uspješan odvjetnik i političar dok se Melissa okreće umjetnosti i porocima. Kamo ih vodi slučajan susret nakon mnogo godina? Je li, nakon toliko vremena, za njih prekasno? Je li moguć "popravni" iz ljubavi? I jesu li, nakon toliko godina, osobe iz pisama iste kao one u stvarnosti?

U najnovijoj produkciji Kazališta Planet Art u ulozi Melisse i Andrewa nastupaju Slavica Knežević i Marko Torjanac, koji ujedno predstavu redateljski supotpisuju, te su napravili dramaturšku prilagodbu ovog ljubavnog klasika. Za kostime je zadužena Đurđa Janeš, skladatelj je Milorad Stranić, a oblikovanje svjetla i zvuka potpisuje Darko Crnčević.