film u šumi

Ljetna pozornica Tuškanac prikazuje hitove koji su obilježili ljeto

29.08.2023 u 09:56

Bionic
Reading

Uz zagrebačku premijeru 'Pelikana', debitantskog dugometražnog igranog filma Filipa Herakovića, u utorak, 29. kolovoza, Ljetna pozornica Tuškanac donosi ovaj tjedan neke od hitova koji su obilježili ljeto

Film 'Pelikan' govori o nogometašu koji se u u toplicama oporavlja od ozljede koljena koja mu ozbiljno narušava karijeru, zbog čega ulazi u egzistencijalnu krizu.

Svjetsku premijeru imao je na Međunarodnom filmskom festivalu Tallinn Black Nights, gdje je nagrađen Posebnim priznanjem žirija za režiju, a na Festivalu autorskog filma u Beogradu osvojio je nagradu Najhrabriji film Balkana.

Zadnji tjedan kolovoza na Ljetnoj pozornici prikazivat će se dio ovoljetnih filmskih uspješnica. Među njima su satirične komedije 'Barbie' Grete Gerwig, 'Asteroid City' Wesa Andersona te 'Trokut tuge' Rubena Östlunda.

'Svaku od njih krasi odlična glumačka postava, izvrsna priča i idealan omjer autorskog i komercijalnog senzibiliteta', ističe se u najavi.

Tjedan završava projekcijom sedmog nastavka frašize 'Nemoguća misija', u kojoj se Ethan Hunt suočava s dosad najopasnijim neprijateljem, s Tomom Cruiseom u glavnoj ulozi koji je dio vratolomija izveo sam.

'Nemoguća misija: Odmazda – prvi dio" publiku i kritiku diljem svijeta oduševio je impresivnim i maštovito režiranim akcijskim scenama, dobrim omjerom napetosti i humora, napominje se.

Program Film u šumi ostvaren je u organizaciji Centra za kulturu i film Augusta Cesarca, a održava se na Ljetnoj pozornici Tuškanac do početka rujna.