9. FESTIVAL PRAVA DJECE

Listopad u znaku kreativnog stvaralaštva djece i mladih

29.09.2017 u 08:55

Bionic
Reading

Pod motom 'Kreativno, dostupno, zabavno', 9. Festival prava djece održava se u 18 hrvatskih gradova od 5. do 25. listopada. Glavna tema ovogodišnjeg izdanja su prava djece i mladih na izražavanje mišljenja i sudjelovanje u odlukama koje se tiču njihovih uvjeta življenja, kažu organizatori

Ambasadorica ovogodišnjeg Festivala prava djece glumica je Ana Begić Tahiri, koja kaže da i sama nastoji živjeti vrijednosti koje Festival promiče.

'Prava djece na izražavanje mišljenja i na sudjelovanje u odlukama koje ih se tiču osnove su dobrog odgoja', ističe ambasadorica 9. izdanja Festivala prava djece.

Programske aktivnosti Festivala prava djece, jednog od najmasovnijih okupljanja djece i mladih u Republici Hrvatskoj, prošle godine je pratilo 9.200 posjetitelja, najvećim dijelom upravo djece.

Festival slavi stvaralaštvo djece i mladih, filmsku umjetnost te jednaka prava i šanse za svu djecu, a posebno je usmjeren na prava djece i mladih na dostupnost kulturnih sadržaja svoj djeci i mladima.

Festival promiče zajedništvo i jednakost. Svi sadržaji su besplatni i prilagođeni djeci s teškoćama u razvoju, osobama s invaliditetom, slijepim i slabovidnim te gluhim i nagluhim osobama. Djeca i mladi na Festivalu sudjeluju u raznim kulturnim aktivnostima, gledaju filmove, sudjeluju u panel raspravama i stvaraju.