PLESNI PERFORMANSI

Kulturno predstavljanje Lovrana kao dio programa EPK Rijeka

06.06.2017 u 09:13

Bionic
Reading

U nedjelju 11. lipnja održat će se predstavljanje Lovrana unutar '27 susjedstava' – potprograma 'Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture' uz obilježavanje 30 godina suvremenog plesa na Liburniji.

Lovran je odabran kao potprogram 'Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture' kao jedno od 27 mjesta u okolici Rijeke u kojem će odabrani tim promovirati i razvijati kulturne sadržaje u iduće četiri godine. Želja EPK tima Lovran je približiti umjetnost i omogućiti da kulturni sadržaji budu dostupni svima, ističe se u najavi.

U parku ispod hotela Excelsior 11. lipnja kao nastavak obilježavanja 30 godina suvremenog plesa na Liburniji, održat će se otvaranje spomenika suvremenom plesaču s početkom u 20,00 sati.

Autor skulpture je Ivan Valušek prema ideji koreografkinje Senke Baruške, a otvaranje skulpture će uveličati natup profesionalnih plesnih umjetnika, stoji u najavi događanja.

Manifestacija se nastavlja u 21,00 sat na Lovranskom mulu gdje će se održati predstavljanje Lovrana unutar  '27 susjedstava' – potprograma 'Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture' uz plesne predstave Plesnog art laboratorija te Škole suvremenog plesa Ane Maletić Zagreb i Škole za balet i ritmiku iz Zagreba. Plesno slavlje nastavit će se uz nastup grupe The Blondes.