MOTOVUN FILM FESTIVAL

Kratkometražni filmovi u Zagrebu kao uvod u festival

07.07.2019 u 10:50

Bionic
Reading

Odabrani kratkometražni filmovi, koji će se prikazati u nedjelju u ljetnom vrtu zagrebačkog Vintage Industrial Bara najavit će skorašnji početak Motovun Film Festivala, čiji pobjednik kratkometražnog programa od ove godine ulazi u konkurenciju za prestižnu Europsku filmsku nagradu

U Vintageu će se, uz slobodan ulaz, prikazati program dug više od 70 minuta - najbolji filmovi nominirani prošle godine za Europsku filmsku nagradu, belgijsko-francuski "Kapitalistis" (Pablo Muñoz Gómez), portugalski "Aquaparque"(Ana Moreira) i ukrajinski "Graduation ‘97 (Pavlo Ostrikov).

Bit će tu i prošlogodišnji dobitnik te nagrade - talijansko-francuski film "The Years" Sare Fgaier, te pobjednik u konkurenciji kratkog filma u Motovunu 2018., finski "Driving Lesson" (Jarno Lindemark).

Organizatori najavljuju da će posjetitelji moći sudjelovati i u filmskom kvizu koji će voditi lovkinja iz televizijske emisije Potjera, Morana Zibar, a pobjednici će dobiti prigodne nagrade.

Za ovogodišnju kratkometražnu selekciju pristiglo je čak 814 prijava iz cijelog svijeta, odnosno 185 sati materijala kojeg su odgledali selektori Inja Korać i Andrej Korovljev te među njima odabrali 30 filmova za festival, koji se održava od 23. do 27. srpnja.

O pobjedniku programa kratkih filmova, među kojima su i tri hrvatska naslova i veći broj filmova iz regije, odlučit će festivalski žiri u kojem su ove godine i programski urednici triju partnerskih festivala za nagradu EFA.

To su Daniel Ebner (Vis Vienna Shorts), Birgitte Sabina Weinberger (Odense Film Festival) i Sven Schwarz (Hamburg International Short Film Festival). Pobjednik Motovunskih kratkih bit će nagrađen s 1000 eura.