hrvatsko-francuska koprodukcija

Kratki igrani film 'Ništa ja tebi ne govorim, samo kažem' u konkurenciji ShortFesta u Palm Springsu

04.06.2021 u 08:10

Bionic
Reading

Kratkometražni igrani film Sanje Milardović, hrvatsko-francuska koprodukcija 'Ništa ja tebi ne govorim, samo kažem' u produkciji tvrtke Castor multimedia ušao je u službenu konkurenciju međunarodnog filmskog festivala kratkog filma ShortFest u Palm Springsu

ShortFest, jedan od najznačajnijih filmskih festivala u SAD-u, godišnje posjeti više od 136 tisuća ljudi, a ove će godine na festivalu biti prikazano 295 naslova iz cijelog svijeta. O ugledu ShortFesta govori i činjenica da se pobjednici tog festivala automatski kvalificiraju za nagradu Oscar i BAFTA, stoji u priopćenju.

Premijera Ništa ja tebi ne govorim, samo kažem bila je u listopadu prošle godine u natjecateljskom programu Međunarodnog festivala mediteranskog filma Cinemed koji se održava u francuskom Montpellieru. Nakon toga Ništa ja tebi ne govorim, samo kažem osvaja posebno priznanje na Zagreb Film Festivalu u kategoriji Kockica te putuje u Australiju na prestižni međunarodni festival kratkog filma Flickerfest. Uz to, film se po ocjenama Hrvatskog društva filmskih kritičara nalazi među pet najboljih kratkih igranih filmova 2020. godine.

Ništa ja tebi ne govorim, samo kažem dirljiva je obiteljska priča je o Zrinki i njezinoj majci Tanji. U zanimljivom obratu, kći se suočava s majčinim problemima kojih nije bila svjesna, što dovodi do promjene uloga između majke i kćeri. Ulogu majke u filmu utjelovila je nacionalna dramska prvakinja HNK Ivana pl. Zajca Olivera Baljak, a ulogu kćeri Iva Šimić Šakoronja.

Glavni producent filma je Matej Merlić iz produkcijske kuće Castor multimedia, koproducenti su Emilie Dubois i Olivier Berlemont iz francuskog OriGine Filmsa. Direktor fotografije je Ante Cvitanović, montažerka Lea Mileta, dizajner zvuka Tihomir Vrbanec, majstorica maske Sanja Rivić, scenografkinja Tea Truta, a kostimografkinja Gabrijela Krešić. Film je snimljen uz potporu Hrvatskog audiovizualnog centra i Grada Rijeke.

Sanja Milardović, redateljica i glumica, diplomirala je na Odsjeku Glume i lutkarstva na Akademiji za umjetnost i kulturu u Osijeku. Kao glumica radila je u Teatru &TD, Zagrebačkom plesnom centru, Kazalištu Rugantino, Kazalištu Moruzgva i Kazalištu Mala scena. Ništa ja tebi ne govorim, samo kažem drugi je film redateljice, a trenutno razvija i svoj debitantski dugometražni film Greta.