22-24.4.

Vikend u Medici: Niz koncerata, promocija albuma 'Knauf' benda Sfumato i 'hardcore pankčina' u nedjelju

18.04.2022 u 16:50

Bionic
Reading

U petak 22. travnja u prostoru AKC Attack-a održat će se nastup četiri mlada benda. U programu 'Ukor pred isključenje' nastupit će Vaktal, Slow Cured, Lavra, Jane Doe. Koncert počinje u 20 h, a ulaz je 15kn

Vaktal je progresivni metal bend s kozmičkim elementima. U veljači 2021. godine izbacili su demo EP pod imenom "Vitriolic Revolt" te su od tada napisali cijeli konceptualni album "Glacial Wastelands" kojeg će izvesti u svojoj cijelosti. Slow Cured je zagrebački rock bend s primiješama novog vala, punka i funka. Krajem veljače ove godine izbacili su demo singl "Umoran", a trenutno su u procesu snimanja EP-a kojeg će na koncertu odsvirati u potpunosti.

Lavra je mladi zagrebački bend koji se ne može odlučiti za žanr. Sviraju od popa za curice do punka za dječačiće, tu i tamo ubace jazza za štrebere i klasike za bakice - kako sami znaju reći. Iza njih su već dvije demo snimke, a prošli tjedan izbacili su prvi singl "Samac u Svemiru".

Jane Doe je mladi bend koji svira varijacije rock i punk glazbe te pokušavaju staviti neki svoj posebni začin u sve to. Još nemaju nikakav demo, ali nadaju se da će možda od snimki ovog nastupa nastati takva ploča.

Koncertna promocija albuma 'Knauf' shizo-funk benda Sfumato

U subotu, 23.04. je u Attacku na redu bend Sfumato, koji će promovirati album "Knauf". Ulaz je 40/50kn.

Sfumato je zagrebački schizo-funk bend, član muzičkog kolektiva jeboTon. Nakon hvaljenog prvijenca "Walhali" u AKC Attack dolaze premijerno izvesti kompozicije s novog albuma "Knauf" koji ćete moći interentskim kanalima poslušati tek netom prije ovog koncerta. Ako ste ih ikada uhvatili uživo, poručuju iz Medike, znate da vas čeka šou.

Izvor: Društvene mreže

Matko Bobić – gitara

Viktor Slamnig – bas

Ivan Cimi Marinović – bubanj

Na koncertu im se kao predgrupa pridružuju rokenrol prijatelji, bend Suricates! Progresivci iz Austrije zagrijati će publiku svojim miksom mekanog i tvrdog, javljaju nam iz AKC Attacka.

Koncert je podržan od strane Hrvatske Glazbene Unije i Ministarstva kulture Republike Hrvatske. Ulaznice u pretprodaji mogu se kupiti na ovoj poveznici.

Nedjelja donosi 'hardcore pankčinu'

'Isprazne misli smirene nedjelje su nešto što ne želimo', javljaju nam iz Attacka, dodajući kako imaju načina za 'razbijanje monotonije monitora i kauča kojoj često toga dana pribjegavamo, bojeći se ponedjeljka i onoga što nas čeka pritom.'

Stoga, pozivaju iz Attacka, u lagano nedjeljno popodne, kada miris dinstana povrća prožima dvorište vi se pripremite na prvu mješavinu žanrova, iliti:

Čušpajz: Sentence, DDR, Human Behaviour (ulaz je 35kn, 19:30 – 23:30)

DDR su kirurški hladni - pišu iz Attacka - u jeci mraka odgojeni mladići i djevojka koji se ovih dana češće ne ukazuju s vlastitom vizijom post punka. Pozdravimo njihov uvod u večer, gromoglasno kao i uvijek do sada, pozivaju iz Medike.

Human Behaviour su, dodaju, germanska fuzzcore brija koja vješto spaja sludgy introse s nabrijanim hc punkom koji smrdi na fuzz, dok bend Sentence svira 'brzu, glasnu, jednostavnu, iskrenu i zabavnu hardcore pankčinu'.