169 KNJIGA U GODINI

Katarina Horvat – zagrebačka najčitateljica

19.02.2009 u 15:10

Bionic
Reading

Prema odluci KGZ-a, četrnaestogodišnja Katarina Horvat osvojila je titulu najčitateljice grada Zagreba 2008. u kategoriji djece osnovnoškolskog uzrasta

Katarina Horvat, odlikašica osnovne škole Slavka Kolara iz Kravarskog, titulu je osvojila pročitavši 169 knjiga tijekom prošle godine, a posuđivala ih je iz Bibliobusa koji u Kravarsko, obzirom da u mjestu ne postoji knjižnica, dolazi dva puta mjesečno.

Mlada najčitateljica najradije čita detektivske romane i one o odrastanju, a najdraža djela su joj 'Sumrak' i 'Praskozorje' autorice Stephenie Meyer. Uz kristalnu statuu i plaketu Katarina je dobila komplet knjiga: 'Vodič kroz astronomiju za mlade' autora S. i J. Mitton, 'Uzmi me: sve što bismo trebali znati...' i 'Knjigu znanja s internetskim vezama' D. Roberts i J. Leslie, 'Pokreni, art, kreiraj – Priručnik za osnove likovnog odgoja' S. Nicholson i knjigu 'Kralj Arthur od Albiona' J. Matthewsa. Kako bi i dalje nastavila aktivno čitati, nagrađena je članarinom u KGZ-u do svoje 18. godine.

Izbor je sedmi put organizirala Coca-Cola u Hrvatskoj u suradnji s Knjižnicama grada Zagreba, a Katarinina titula potvrđena je pregledom podataka u statistici posudbe informatičkog sustava KGZ-a.