ILUSTRIRANI DNEVNIK

Kako izgleda svakodnevnica jednog hipstera?

18.12.2012 u 11:46

Bionic
Reading

Okruženi ste hipsterima ili ste i sami jedan od njih? Sveprisutni svjetski trend zabilježen je i u nedavno objavljenoj knjizi 'The Unknown Hipster Diaries' francuskog umjetnika Jean-Philippea Delhommea

Doba kada se starinski puloveri, velike retro naočale i zapravo sve povezano s nekim davno prošlim vremenom vraća u modu, a riječ hipster iskače sa svih strana, pokazalo se kao idealno za objavu knjige 'The Unknown Hipster Diaries'.

U knjizi su objavljene najbolje ilustracije s trogodišnjeg bloga umjetnika Jean-Philippea Delhommea.

Delhommeov protagonist, Nepoznati hipster, slučajni je gost brojnih kulturnih događanja te se nekako, iako nepozvan, uporno uspijeva naći u društvu poznatih glumaca i glazbenika, na razularenim partyjima celebrityja, ili pak prosvjedima neo-hipija.

Imamo ga prilike vidjeti kako neobavezno čavrlja s dizajnerom i fotografom Karlom Lagerfeldom, druži se u studiju s umjetnikom Tomom Sachsom, razmjenjuje savjete s Marinom Abramović ili pak upada na party Venecijanskog bijenala.

Humoristična i luckasta knjiga ilustracija Jean-Philippea Delhommea, iako djeluje autobiografski, dobrim je dijelom fikcionalna, a sam autor, za razliku od simpatičnog crtanog hipstera, pedesetogodišnjak je koji nimalo ne sliči na svog junaka.

Više informacija dostupno je na internetskim stranicama.