OSNOVNIM I SREDNJIM ŠKOLAMA

Jovanović preporučio korištenje novog pravopisa

31.07.2013 u 22:18

Bionic
Reading

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta izdalo je preporuku za upotrebu pravopisa Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje za uporabu u osnovnim i srednjim školama

'Institut za hrvatski jezik i jezikoslovlje je znanstvena institucija kojoj je temeljna i jedina djelatnost proučavanje hrvatskoga jezika i jezikoslovlja te objavljivanje znanstvenih i stručnih djela iz područja hrvatskoga jezika i jezikoslovlja. Znanstveno vijeće Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje usvojilo je 4. lipnja konačnu inačicu Hrvatskoga pravopisa Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje.

Budući da je Hrvatski pravopis lnistituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje napisalo 14 znanstvenika Instituta, a stručno su ga ocijenili jezikoslovni stručnjaci, među kojima su i neki od najvećih autoriteta na području metodike nastave hrvatskoga jezika i dugogodišnji sveučilišni profesori, Ministarstvo daje preporuku za njegovu uporabu u osnovnim i srednjim školama Republike Hrvatske', stoji u priopćenju Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.