Desk Kreativne Europe

Još uvijek se stignete prijaviti za potporu za novinarsko partnerstvo vrijedno ukupno 7,6 mil eura

21.07.2021 u 15:17

Bionic
Reading

Desk Kreativne Europe Ministarstva kulture i medija održao je u utorak konzultacije za potencijalne prijavitelje na 7,6 milijuna eura vrijedan poziv Potpora za novinarsko partnerstvo kojemu je cilj pomoć širem europskom sektoru informativnih medija, priopćilo je Ministarstvo

Poziv za Potpore za novinarsko partnerstvo provodi se u okviru Međusektorskog potprograma programa Kreativne Europe 2021.-2027. koji obuhvaća djelovanja u svim kulturnim i kreativnim sektorima uključujući i audiovizualni.

Sudionike konzultacijskog webinara pozdravila je ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek te istaknula kako je cilj ovog sastanka podići razinu umješnosti u prijavljivanju na takve pozive.

Ministrica je podsjetila da je u sklopu Nacionalnog plana otpornosti i oporavka Ministarstvo kulture i medija osiguralo i sredstva za oporavak medijskog sektora.

Cilj ovog poziva je, kako je istaknula, pomoć širem europskom sektoru informativnih medija da snažnije pridonesu pouzdanom izvještavanju o dnevnim događajima, razviju potrebne vještine te osiguraju slobodno, raznoliko i pluralističko medijsko okruženje.

Desk Kreativna Europa pri Ministarstvu koordinirat će međusektorski dio programa, a danas je predstavljen okvir poziva za partnerstvo u novinarstvu, posebno u tehničkom i administrativnom dijelu prijavnice, stoji u priopćenju.

Prihvatljive projektne prijedloge pripremaju partnerski konzorciji sastavljeni od minimalno tri prijavitelja, koji su pravne osobe uspostavljene u tri različite države sudionice programa Kreativna Europa.

Prihvatljive organizacije koje mogu sudjelovati su neprofitne, javne ili privatne medijske kuće (uključujući pisani / internetski tisak, radio / podcaste, TV itd.), kao i druge organizacije koje se bave medijskim informiranjem što uključuje medijske udruge, nevladine organizacije, novinarske fondove i organizacije za edukaciju medijskih djelatnika.

Rok za prijave je 26. kolovoza.