glazbena poslastica

Koncert Jimmya Stanića i Zagrebačke filharmonije

20.04.2021 u 11:04

Bionic
Reading

Kad govorimo o prefiksu 'zagrebački', teško možemo zaobići Zagrebačku filharmoniju i Jimmyja Stanića. Napokon je došlo vrijeme da ih vidimo zajedno na sceni - 23. travnja u 19:30 u Gastro Globusu, pod ravnanjem maestra Cvitanovića

U svojim devedesetim godinama, kreativniji nego ikad, Jimmy Stanić je u studenom 2020. u izdanju Croatia Recordsa snimio novi album, što je bio odličan povod za koncert u suradnji s jednim od najvećih brandova grada Zagreba - Zagrebačkom filharmonijom. Na programu možemo očekivati njegove najpoznatije evergrine poput 'Moja kobila Suzy', 'Dimnjačar', 'Prolazi sve' i mnoge druge, stoji u priopćenju.

Uz krilaticu kako umjetnost uvijek mora pronaći put do publike, ovaj orkestar to doista i čini - nakon potresa i nemogućnosti da nastupaju u matičnoj Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog obišli su zagrebačke parkove, Tvornicu kulture, Dvoranu Zvonimir Hrvatske vojske, Crkvu Sv. Križa, Laubu, a sada će muzicirati na Zagrebačkom velesajmu, u Gastro globusu. Gdje im je kraj i kada će se vratiti u matičnu dvoranu, nitko ne zna, ali ovaj orkestar ne staje. Pa i u najtežim uvjetima pronalazili su načina da obilježe veliku 150. obljetnicu i radili ono što najbolje znaju - svirali. Jer, kako nam poručuju - umjetnost je čovjeku neophodna.