05. - 07.10.2022.

'JazzHR Festival – Fall edition' u Tvornici kulture

28.09.2022 u 12:40

Bionic
Reading

Big Band RTV Slovenija & Solisti otvorit će 5. listopada JazzHR Festival - Fall edition, koji do 7. listopada u zagrebačku Tvornicu kulture donosi brojne atraktivne koncerte i nekoliko koncertnih promocija novih albuma

Dan kasnije mladi jazz glazbenici Bruna Matić i Filip Pavić sa svojim će kvintetima predstaviti nova izdanja.

Bubnjarka, skladateljica i aranžerka Bruna Matić je prošle godine predstavila autorski projekt „N O I S E”, koja kroz spoj glazbe i videa te jazza i elektroničke glazbe govori o buci oko nas i u nama. Autorica je kompozicija, aranžmana, teksta i videa, te je projekt snimila u sastavu kvinteta i izdala pod vlastitom izdavačkom kućom (Zebra Music).

Izvor: Društvene mreže

Jazz gitarist i skladatelj Filip Pavić sa svojim kvintetom na pozornicu stiže u četvrtak, 6. listopada. Njegov debitantski autorski album "Terra Incognita" (Croatia Records), izvrsno je prihvaćen od publike i kritike te je uvršten na mnoge liste najboljih albuma te godine.

Svoj najnoviji album "Labyrinth Songs" (Croatia Records) snimio je s ponajboljim hrvatskim jazz glazbenicima uz producenta Stefana Ameria i, kako se napominje u najavi, stilski je raznolikiji od albuma prvijenca, ali zadržava karakteristični osjećaj za melodiju i liričnost.

Pijanist Petar Ćulibrk je 2018. pokrenuo autorski solo piano projekt "World's Okayest Pianist", a njegov prvi samostalni autorski album "Old School" (Intek Music), čine skladbe stvarane kroz različita razdoblja njegovog života. Album se možete poslušati na JazzHR Festivalu - Fall edition u petak, 7. listopada.

Novo izdanje će predstaviti i jedan od vodećih srpskih pijanista, skladatelja, aranžera i pedagoga - Vasil Hadžimanov, koji sa svojim bendom objedinjuje balkansku tradiciju i folklor s modernim, zapadnjačkim stilovima (jazz, funk, rock, progressive, world music).

Izvor: Društvene mreže

U ovom sastavu dosad je snimio sedam nagrađivanih albuma, a na festivalu JazzHR predstavlja se prvi puta, najnovijim, osmim albumom - "Keyf", koji je i dalje u kategoriji fusion žanra, no donosi novitete u zvuku u odnosu na dosadašnja izdanja.

Makedonski umjetnik Vlado Kostov predstavit će se izložbom „Save the Earth“, a publika će imati priliku pogledati njegove skulpture glazbenika izrađene od otpadnih metala, najavljeno je.