MUZEJ SUVREMENE UMJETNOSTI

Izložba 38 radova na natječaju za T-HT nagradu

20.02.2013 u 12:01

Bionic
Reading

MSU Zagreb i T-Hrvatski Telekom već šestu godinu zaredom organiziraju natječaj za dodjelu četiriju nagrada za radove s područja suvremene vizualne umjetnosti pod nazivom: T-HTnagrada@msu.hr. Otvorenje izložbe je 22. veljače u 20 sati

Na natječaj T-HTnagrada@msu.hr ove je godine pristiglo 200 radova, a stručno povjerenstvo (u sastavu mr. sc. Snježana Pintarić, ravnateljica MSU-a, predsjednica stručnog povjerenstva, Dunja Blažević, povjesničarka umjetnosti, direktorica Centra za suvremenu umjetnost Sarajevo, Radmila Iva Janković, kustosica MSU-a, Evelina Turković, povjesničarka umjetnosti i likovna kritičarka, Darko Fritz, teoretičar, kustos i umjetnik, Zlatko Kopljar, multimedijski umjetnik i Bart de Baere, ravnatelj Muzeja suvremene umjetnosti Antwerpen) odabralo je 38 radova za ovogodišnju izložbu.

Najviše pristiglih radova su multimedijske instalacije i videoradovi, ali zanimljivo je da ima i mnoštvo radova u mediju fotografije i slikarstva.

Posebna zanimljivost je jedan prijavljeni performans koji će doista biti i održan tijekom trajanja izložbe, a izvest će ga Ivan Ladislav Galeta (Nizozemska aukcija No1). Može se uočiti i da stižu rezultati rada osječke Akademije likovnih umjetnosti jer mnogo je prijavljenih mladih autora upravo iz Osijeka.

Posebna zanimljivost ovogodišnje selekcije su radovi koji će biti izloženi van samog izložbenog prostora – medijska fasada, displej iznad ulaza u muzej, prizemlje muzeja i plato ispred i iza muzeja.

Popis odabranih umjetnika možete pročitati na stranicama Muzeja suvremene umjetnosti

Usprkos tome što je natječaj osmišljen kao poticaj novomedijskoj umjetničkoj produkciji, svake je godine podjednaka pozornost posvećena svim kreativnim pristupima. Djela nisu odabrana prema ključu ravnopravnosti medija i tema u smislu njihove podjednake zastupljenosti, nego se žiri ponajprije vodi kriterijem izvrsnosti. Veoma širok spektar tema i pristupa uvijek rezultira zanimljivom izložbom.