HNK

Hvaljeni Ulyssesov 'Shakespeare u Kremlju' u Zagrebu

15.10.2013 u 10:25

Bionic
Reading

Ovogodišnji premijerni naslov Kazališta Ulysses – 'Shakespeare u Kremlju' Ive Štivičića, nastao u koprodukciji sa Srpskim narodnim pozorištem Novi Sad, u studenom će doživjeti svoju zagrebačku premijeru

Naime, Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu ugostit će dvije izvedbe Štivičićeve drame 'Shakespeare u Kremlju', 4. i 5. studenoga u 19:30 sati. Tako će, nakon brijunske i novosadske premijere, i zagrebačka publika moći pogledati predstavu koja je oduševila brojnu publiku i kritiku svojom snažnom i britkom pričom o ljudskoj beskarakternosti u doba Staljina i Berije.

Režiju 'Shakespearea u Kremlju' potpisuje umjetnička voditeljica Kazališta Ulysses, Lenka Udovički, dok je dramaturginja predstave Tena Štivičić. Projekt je okupio izuzetno zanimljivu glumačku ekipu, a uloge tumače Ozren Grabarić kao Lavrentije, Boris Isaković kao Gazda, Dragan Mićanović kao Timofej, Jasna Đuričić kao Galina, Bojan Dimitrijević kao Gavrilo, Jadranka Đokić kao Dunjaška, Katarina Bistrović – Darvaš kao Svjetločka, Nenad Pećina kao Nikita, Filip Nola kao Melanija, Svetozar Cvetković kao Sudac, Mladen Vasary kao Lazar i brojni drugi.

Kostimografkinja i scenografkinja predstave je Bjanka Adžić Ursulov, dok je Nigel Osborne, u suradnji s Davorom Roccom, skladao glazbene brojeve.