KAZALIŠNO PRIZNANJE

Helen Mirren dobila Tonyja za Elizabetu II.

08.06.2015 u 14:47

Bionic
Reading

Britanska glumica Helen Mirren dobila je svog prvog Tonyja u nedjelju za ulogu kraljice Elizabete II. u kazališnoj predstavi "Audijencija", a glumac Richard McCabe za najbolju mušku sporednu ulogu u istoj predstavi, na dodjeli ove najprestižnije američke kazališne nagrade u newyorškom Radio City Music Hallu.

"Ovo je nevjerojatna čast. Ushićena sam", rekla je Mirren primajući nagradu.

Mirren je bila favorit za nagradu za najbolju glumicu u "Audijenciji". Sada od nagrada ima Tonyja, Emmyja i Oscara i izjavila je da bi voljela osvojiti i Grammy, koji se dodjeljuje za izuzetne doprinose u glazbenoj umjetnosti i diskografiji. "Moram napraviti audio zapis", našalila se.

Ovogodišnji dobitnik Tonyja za najbolji mjuzikl je "Fun Home", mjuzikl o mladoj lezbijki, unatoč tome što je blagu prednost imao "Amerikanac u Parizu", romantična priča utemeljena na filmu koji je osvojio šest Oscara.

Najbolja kazališna drama je "The Curious Incident of the Dog in the Night-Time" koja je dobila nagradu i za najbolju režiju i najbolju mušku glavnu ulogu (Alex Sharpe). Radi se o priči o 15-godišnjem matematičkom geniju sa Aspergerovim sindromom.

Najbolji glavni glumci u mjuziklu su Michael Cerveris u "Fun Home" i Kelli O'Hara u "Kralj i ja".

Trosatnu dodjelu nagrada vodili su dobitnici Tonyja Kristin Chenoweth i Alan Cumming.