PODRŽAVAJU SMJENU PAVLOVIĆA

HDZ će za mjesto ravnatelja Komedije predložiti Adama Končića

17.03.2016 u 15:38

Bionic
Reading

Potpredsjednik zagrebačke Gradske skupštine Andrija Mikulić (HDZ) najavio je u četvrtak da će HDZ sa svojim koalicijskim partnerima na skupštinskoj sjednici podržati smjenu ravnatelja kazališta "Komedija" Nike Pavlovića i da će za v.d. ravnatelja predložiti Adama Končića.

Na pitanje novinara što je sporno i koje je stajalište HDZ-a u vezi razrješenja ravnatelja kazališta "Komedija" jer je na prošloj sjednici Gradske skupštine ta točka povučena s dnevnog reda, a danas je ponovno uvrštena, Mikulić je rekao da su zadnji puta tražili da se ta točka u dnevni red ne uvrsti po hitnom postupku zato što misle kako je trebalo dobro i kvalitetno proučiti predložene materijale.

"Ako se radi o smjeni ravnatelja jedne kazališne kuće, ne može se to raditi preko koljena po hitnom postupku. Proučili smo materijale i naš je principijelan stav da svi oni koji vode određene institucije, a napravili su propuste, za to moraju odgovarati", istaknuo je Mikulić u stanci sjednice Gradske skupštine.

Najavio je da će na skupštinskoj sjednici HDZ sa svojim koalicijskim partnerima podržati smjenu ravnatelja tog kazališta te da će za v.d. ravnatelja predložiti Adama Končića. Mikulić je rekao da je Adam Končić poznati kulturni djelatnik i član ansambla te kuće te zna kako je treba voditi.

Na pitanje što su ravnatelj Komedije Niko Pavlović i vodstvo tog kazališta 'zgriješili', Mikulić je odgovorio da se Pavloviću stavlja na teret da ima određene financijske propuste odnosno dugovanja. "Prema tome, Kazališno vijeće je nešto utvrdilo. Ako je to Kazališno vijeće imenovala Skupština, onda moramo tom Kazališnom vijeću barem u ovoj fazi vjerovati. Ako je bilo nekih propusta koji su za neka druga tijela, neka im se proslijedi i neka vide je li bilo propusta", poručio je Mikulić i ponovio kako će HDZ, HSP AS i BUZ biti za smjenu ravnatelja "Komedije".

Novinari su i SDP-ovog potpredsjednika zagrebačke Gradske skupštine Davora Bernardića pitali koje je stajalište SDP-a o tome, a on je odgovorio da želi čuti jednu i drugu stranu.

"Želim, prije svega, čuti jednu i drugu stranu jer, kad je riječ o smjeni, protiv sam 'streljanja bez suđenja' i želim čuti argumente. Ukoliko postoje, sve u redu. Ukoliko ne postoje - zašto? Prema tome, argumenti. Znači, snaga argumenata, a ne argument snage. To je ono što želimo danas čuti", poručio je Bernardić.