BORE SE U 10 KATEGORIJA

'Harry Potter' i 'Angels in America' na vrhu liste nominiranih za Tonyja

01.05.2018 u 19:42

Bionic
Reading

Hit predstava 'Harry Potter' priključila se hvaljenoj drami o AIDS-u 'Angels in America' na top listi nominacija za ovogodišnju prestižnu kazališnu nagradu Tony koju dodjeljuje Broadway

Glenda Jackson i Denzel Washington nominirani su za najbolje glumce, a 'Mean Girls' i 'SpongeBog SquarePants: The Musical' imaju najviše nominacija, svaki po dvanaest, uključujući onu za najbolji mjuzikl.

'Harry Potter i ukleto dijete', nova predstava o odraslom čarobnjaku i njegovu odnosu sa sinom tinejdžerom, nominiran je u deset kategorija, među ostalim za najbolji komad i najboljeg glumca (Jamie Parker).

Nakon što je diljem svijeta prodano preko 500 milijuna knjiga i nakon što su filmovi iz serijala o Harryju Potteru zaradili 7,7 milijardi dolara, kazališna predstava 'Harry Potter i ukleto dijete' oduševila je publiku na Broadwayu. Počela je s prikazivanjem 22. travnja, a koštala je nevjerojatnih 68,5 milijuna dolara. U njujorškom kazalištu to je dosad najveći iznos za komad koji nije mjuzikl.

  • +16
Glumci iz Harryja Pottera Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Monumentalna drama u dva čina 'Angels in America' ima deset nominacija, uključujući nominaciju za najbolji povratak na scenu, najboljeg glumca Andrewa Garfielda i najboljeg sporednog glumca Nathana Lanea.

Dodjela 72. Tonyja održat će se 10. lipnja u Radio City Music Hallu u New Yorku. Gala svečanost vodit će pop zvijezda Josh Groban i pjevačica Sara Bareilles koja je napisala mjuzikl 'Konobarice'.