EKSPONENT ANSAMBLA

Glumac Damir Lončar želi biti ravnatelj Komedije

27.05.2016 u 09:38

Bionic
Reading

Upravno vijeće zagrebačke Komedije konačno je objavilo javni natječaj za novog ravnatelja ovog popularnog kazališta koje je jedino u Hrvatskoj specijalizirano i za mjuzikl i za operetu. Početkom godine Skupština grada Zagreba smijenila je dugogodišnjeg ravnatelja Komedije Niku Pavlovića, kako su obrazložili, zbog lošeg financijskog rezultata. Minus Komedije je već nekoliko godina oko pet milijuna kuna. Za vršitelja dužnosti ravnatelja postavljen je Komedijin glumac Adam Končić, a protukandidat će mu biti kolega iz Komedije Damir Lončar koji se dokazao i kao redatelj, javlja Večernji list

'Kandidiram se kao eksponent ansambla; ne samo glumačkog, imamo mi u našem kazalištu i pjevače, plesače, glazbenike, zboriste, tehniku, prateće službe... A ja se usuđujem reći da imam golemu podršku u svim korpusima Komedije. Iz toga se iznjedrila moja kandidatura kako bi Komedija mirno i u normalnom ritmu nastavila raditi svoj posao, bez ikakvih možebitnih trzavica i nemira.', objasnio je glumac Damir Lončaru intervjuu Večernjem listu svoje motive za kandidaturu za ravnatelja zagrebačkog kazališta Komedija.

'Razvijat ću Komediju kao gradsko, hrvatsko i europsko kazalište. Treba zadovoljiti potrebe publike u svim segmentima, novi tekst, hrvatski tekst, nacionalna baština, recentne svjetske uspješnice, domaći mjuzikl... No kod svega toga presudna je stvar kvaliteta predložaka koje želim postaviti na Komedijine daske.', izjavio je Lončar.