10 GODINA ULYSSESA

Glazbeni spektakl u Areni

15.06.2010 u 09:59

Bionic
Reading

Đorđe Balašević, Josipa Lisac, Rade Šerbedžija, Vanessa Redgrave, Franco Nero, Kemal Monteno, Darko Rundek, Saša Lošić – samo su neka od velikih imena koja Kazalište Ulysses okuplja na koncertu u pulskoj Areni

Velikim koncertom pod nazivom 'Odiseja' Kazalište Ulysses 10. srpnja u pulskoj Areni obilježava desetu godinu svoga postojanja. U projekte Kazališta Ulysses, koje je svoje djelovanje započelo 2001. godine predstavom 'Kralj Lear', tijekom proteklog desetljeća bili su uključeni mnogi veliki glazbenici koji su koncertima ili svojim nastupima u predstavama glazbeno obilježili njegovo djelovanje. Mnoga od tih imena okupit će se 10. srpnja u Areni na koncertu pod nazivom 'Odiseja – koncert u povodu 10 godina Kazališta Ulysses'.

Na popisu glazbenih prijatelja s kojima će Ulysses proslaviti svoju obljetnicu nalaze se Đorđe Balašević, Josipa Lisac, Kemal Monteno, Darko Rundek, Livio Morosin, Vlado Kreslin, Saša Lošić, Dražen Čuček, Ivanka Mazurkijević, Maja Posavec i drugi, a tom prigodom zapjevat će i glumci Zlatko Vitez, Goran Navojec te Rade Šerbedžija, osnivač i umjetnički ravnatelj Kazališta Ulysses. Na ovu glazbeno-scensku proslavu doputovat će i oskarovka Vanessa Redgrave te proslavljeni talijanski glumac Franco Nero, koji će također zapjevati u Areni. Uz Mostarsku sinfonietu, koja uživo nastupa u većini predstava Kazališta Ulysses od osnutka, izvođače će pratiti bend specijalno okupljen za tu prigodu.

'Odiseja' je zamišljena kao retrospektiva djelovanja Kazališta Ulysses, s prisjećanjem na sve protekle sezone isprepletenim pjevačkim nastupima te sudjelovanjem glumaca koji su obilježili predstave.

Ulaznice po cijeni od 150 kuna mogu se kupiti na stranici www.eventim.hr.