KINO MEDITERAN

Freddie Mercury otvorio dva nova digitalizirana kina u Pločama i Podgori

27.11.2018 u 10:00

Bionic
Reading

Američkim filmom 'Bohemian Rhapsody' o životu i radu Freddieja Mercuryja i grupe Queen zahvaljujući projektu Kino Mediteran protekli vikend su otvorena još dva digitalizirana kina - u Pločama i Podgori

'Velika je ovo stvar za područje doline Neretve i Makarske rivijere, s obzirom na to da na samoj obali od Splita do Dubrovnika nema digitalnog kina', izvijestilo je u ponedjeljak Kino Mediteran, projekt revitalizacije kina u Dalmaciji, s ciljem povratka filmskog programa u mjesta u kojima su kina već dugo zatvorena.

'Filmski programi će se održavati dva puta tjedno, a program će se sastojati od kombinacije hit naslova američke produkcije, programa za djecu i filmova europske kinematografije', najavljeno je.

Digitalizacija dvaju kina rezultat je višegodišnje suradnje Kina Mediteran i Pučkog otvorenog učilišta Ploče, odnosno Općine Podgora, u okviru koje su se prijavili na natječaj Ministarstva kulture za digitalizaciju kina.

Kroz Kino Mediteran dosad su opremljena kina u Imotskom, Bolu, Supetru, Hvaru, Jelsi, Komiži, Lastovu, Mljetu i Pirovcu.

Do kraja godine oprema bi trebala biti instalirana i u Starom Gradu na Hvaru.

Kino u Pločama je s novom digitalnom opremom, filmskim projektorom i zvučnicima, otvoreno 23. studenog, a dan kasnije je otvoreno i ono u Podgori.

Program će se i dalje organizirati uz programsku koordinaciju projekta Kino Mediteran.