prvi put od svoga osnivanja

Fraktura neće sudjelovati na Interliberu: Rizik je prevelik

22.10.2020 u 12:08

Bionic
Reading

Najpoznatiji sajam knjiga Interliber 2020. održat će se na Zagrebačkom Velesajmu od 10. do 15. studenog u specijalnom izdanju no nakladnička kuća Fraktura ove godine neće sudjelovati na njemu. Kako su obavijestili publiku preko društvenih mreža, smatraju da je rizik za zdravlje čitatelja i posjetitelja prevelik i te da ne mogu i ne smiju dovoditi nikoga u opasnost

'Nakladnička kuća Fraktura ove godine neće sudjelovati na Interliberu, prvi put od svoga osnivanja. Smatramo da je rizik za zdravlje naših čitatelja i posjetitelja prevelik i da u ovoj situaciji, kada brojevi oboljelih eskaliraju iz dana u dan, ne možemo i ne smijemo dovoditi nikoga u opasnost ma koliko nam je Interliber najvažniji književni događaj u godini, napisali su na svom Facebook profilu.

Ove godine za svoje čitatelje, kažu, pripremili smo niz akcija u tjednu Interlibera, kako prodajnih tako i promotivnih.

'Kao što znate, naši urednici su na štandu svaki dan i s veseljem vam preporučuju knjige, a ove godine oni će s vama biti virtualno i u nizu videozapisa moći ćete osjetiti makar djelić informacija koje vam pružamo. Također, u interliberskom tjednu iste popuste moći ćete ostvariti u našoj knjižari u Ulici kneza Mislava 17 u Zagrebu, a tamo ćemo biti za vas i čekati vas te rado porazgovarati s vama. U tom prostoru maksimalan broj posjetitelja u istom trenutku ograničen je na 12 osoba', pojašnjavaju u objavi na društvenoj mreži.

'Potrudili smo se da makar mali dio šušura i euforije oko knjige iz drugoga tjedna studenoga ove godine doživimo i mi i vi. Nasmijana i sretna lica naših čitatelja čine i nas sretnima te nam daju energiju i snagu da vam predstavljamo nove naslove, da biramo nova izdanja, izdajemo knjige koje će vam uljepšati dan i kvalitetno ispuniti vaše slobodno vrijeme', poručili su na svom Facebook profilu', zaključuju iz Frakture.