REŽIJA KAREN CINORRE

Film 'Mayday' snimljen u Puli, Rijeci i Opatiji ima premijeru na Sundanceu

16.12.2020 u 15:23

Bionic
Reading

'Mayday', debitantski dugometražni film redateljice Karen Cinorre u potpunosti snimljen u Hrvatskoj, imat će svoju svjetsku premijeru na Sundanceu početkom iduće godine.

Film se prikazuje u natjecateljskom programu (U.S. Dramatic Competition), na Filmskom festivalu Sundance koji se održava online od 28. siječnja do 3. veljače, izvijestio je Hrvatski audiovizualni centar.

Priča o Ani koja se našla u bajkovitoj i opasnoj zemlji, u kojoj susreće vojsku djevojaka koje sudjeluju u beskrajnom ratu, uzduž neravne obale. 'Iako Ana u tom uzbudljivom svijetu pronalazi vlastitu snagu, dolazi do spoznaje da nije ubojica kakvu te ratnice žele', napominje se u opisu filma.

Film  je u cijelosti sniman prošle godine u Puli, Rijeci i Opatiji, a servisna produkcijska kuća bila je Antitalent.

Na njemu je u Hrvatskoj radilo 187 hrvatskih filmskih djelatnika uz 166 statista i pripravnika. Snimanje je trajalo 38 dana i realizirano je kroz Program poticaja Hrvatskog audiovizualnog centra. 

Scenarij uz režiju potpisuje Karen Cinorre, a glavne uloge tumače Grace Van Patten, Mia Goth, Havana Rose Liu, Soko, Théodore Pellerin i Juliette Lewis. Značajne uloge ostvarili su i Frano Mašković, Adrian Pezdirc te Zlatko Burić.

Filmski festival Sundance, jedna od najznačajnijih smotri nezavisnog filma u SAD-u koju je 1984. godine osnovao Robert Redford.