'TRAMPOLIN'

Film koji razbija stereotipe o zlostavljačima stiže u kina

22.02.2017 u 12:07

  • +12

Film 'Trampolin'

Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Bionic
Reading

Dugometražni igrani prvijenac Katarine Zrinke Matijević 'Trampolin', koji se najavljuje kao 'film o ljubavi, ali ne i ljubavni film', u hrvatskim kinima počinje igrati od 9. ožujka

Njegova hrvatska distribucija uslijedila je nakon premijernih projekcija na Pulskom filmskom festivalu, Zagreb Film Festivalu i gostovanju na nizu međunarodnih festivala.

Film prati tri ženska lika koja imaju puno više zajedničkog nego što to na prvi pogled djeluje - u središtu je sedmogodišnja Lina koja, bježeći od nasilne majke, utjehu pronalazi u tinejdžerici Niki i četrdesetgodišnjoj učiteljici ritmike Nikolini, koje poput ogledala zrcale njezinu moguću budućnost.

Njihovi se likovi isprepliću u sličnoj životnoj sudbini, a kroz svoje susrete raskrinkavaju tajnu o bolnim rascjepima unutar svojih obitelji, ističe se u najavi filma.

'Trampolin' je film koji preispituje mračne i ustrašene, nježne i podržavajuće, krhke i jake slojeve odnosa između majki i kćeri, film o bezuvjetnoj roditeljskoj ljubavi koja često postane uvjetovana, o ožiljcima koji ostaju u nama dugo nakon što masnice izblijede i na kraju o hrabrim ženama koje preuzmu svoj život u svoje ruke, dodaje se.

Po riječima redateljice, tim je filmom željela i razbiti stereotip o tome da su zlostavljači uvijek muškarci, da je nasilje najčešće vezano uz siromašne ili manje obrazovane slojeve društva, ali i da se zlostavljača promatra kao nekoga kome treba pomoć.

U glavnim ulogama su Franka Mikolaci, Tena Nemet Brankov i Marija Tadić, a u ostalima Lana Barić, Frano Mašković, Asja Jovanović, Nina Violić, Igor Kovač i Enes Vejzović.

Tena Nemet Brankov za tu je sporednu ulogu na Pulskom filmskom festivalu nagrađena Zlatnom arenom.

Direktor fotografije je Vjeran Hrpka, montažerka Ana Štulina, scenograf Mario Ivezić, kostimografkinja Katarina Zaninović, dizajner zvuka Ivan Zelić, a maskerica Iva Kurobasa.

Film je nastao u produkciji Interfilma i Hrvatske radiotelevizije, distribuira ga 2i film, a uz redateljicu scenarij potpisuju Pavlica Bajsić i Ivan Salaj.