BROJNA DOGAĐANJA

Dječji festival Tobogan od 24. lipnja do 7. srpnja u Rijeci

11.06.2021 u 19:18

Bionic
Reading

Program ovogodišnjeg, 5. Dječjeg festivala Tobogan, u kojemu će od 24. lipnja do 7. srpnja biti ponuđeno četrdesetak radionica, pričaonica, šetnji i drugih događanja za djecu, predstavljen je u petak na konferenciji za novinare ispred Dječje kuće u kvartu kulture Benčić

Festival Tobogan održava se od 2017. pod sloganom 'aktivne ferije za djecu', a nastao je u sklopu razvoja programskog pravca Dječja kuća Rijeke 2020 - Europske prijestolnice kulture, s ciljem razvoja programa kojima se potiče dječja kreativnost i uvoda u programe koji će se odvijati u sada novouređenoj Dječjoj kući.

U proteklih pet godina Tobogan se odvijao u sklopu kompleksa Benčić i na drugim lokacijama u Rijeci, a ovogodišnji Tobogan prvi puta će se većim dijelom održavati u Dječjoj kući, novom kulturnom centru namijenjenom djeci.

Program Tobogana osmislili su djelatnici četiriju gradskih ustanova - Art-kina, Gradske knjižnice Rijeka, Gradskog kazališta lutaka Rijeka i Muzeja moderne i suvremene umjetnosti, koje su organizatori Tobogana i programski partneri na razvoju Dječje kuće.

Pripremljeno je više od 40 programa s 22 radionice, 6 vođenih šetnji, gaming turnirom, druženjima, pričaonicama, lutkarskim predstavama, filmskim projekcijama...

Djeca će u radionicama moći izrađivati rukotvorine, strip, lutke, kostime, hotel za kukce, sudjelovati u radionicama dizajniranja, kreativnog pisanja, stvaranja filma, pripovijedanja, 3D prinatanja i modeliranja, crtanja i fotografije te u radionici sa srednjevjekovnom tiskarskom prešom.

Moći će sagraditi stog sijena ili eksperimentirati i saznati više o bojama i tonovima koje skrivaju biljke, itd.

Cjeloviti program i podaci za prijave bit će objavljeni ponedjeljak 14. lipnja, na stranici djecjakuca.hr.